Vaststelling bestemmingsplan ‘Zorgboerderij Noordereinde 2, Winschoten’ en besluit hogere geluidsgrenswaarde Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Oldambt bij besluit van 22 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Zorgboerderij Noordereinde 2, Winschoten’heeft vastgesteld. Daarnaast heeft het college een besluit tot het vaststellen van een hogere geluidswaarde genomen.

Door middel van het bestemmingsplan wordt planologische medewerking verleend aan het bouwplan ten behoeve van een zorgboerderij in combinatie met een paardenfokkerij, een theeschenkerij en kinderboerderij. Het gaat om het perceel aan de Noordereinde 2 in Winschoten. Deze oprichting is niet zonder meer mogelijk omdat de huidige geluidsbelasting vanwege het wegverkeer van de rijksweg A7 1 dB meer bedraagt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A). Om deze bestemming op deze locatie toch te kunnen realiseren hebben burgemeester en wethouders een hogere waarde verleend om een hogere geluidsbelasting toe te staan op de betreffende gevel van de woning. Het verlenen van hogere waarden is mogelijk op grond van Hoofdstuk VIIIA, artikel 110 a van de Wet geluidhinder. Benadrukt wordt dat dit niet leidt tot een toename van de feitelijke geluidsbelasting in de omgeving.

Ter Inzage

Het bestemmingsplan ‘Zorgboerderij Noordereinde 2, Winschoten’ en het besluit hogere geluidsgrenswaarde liggen vanaf 30 juni 2011 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.02BP0001-0401. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Beroep

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere geluidsgrenswaarde in te stellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het betreffende ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere geluidsgrenswaarde hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan en ontwerp besluit. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Dan treedt het betreffende plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

Naar boven