Aanwijzing plangebied ‘Doornsteeg’ te Nijkerk (artikel 2 juncto 4 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Het college maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de raad op 30 juni 2011 op grond van het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 4 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) heeft besloten diverse percelen gelegen in het plangebied ‘Doornsteeg’ te Nijkerk aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aangewezen percelen in het plangebied ‘Doornsteeg’ zijn, globaal aangegeven, gelegen tussen de Holkerweg, Bunschoterweg, Doornsteeg en de Arkemheenweg te Nijkerk. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastraal overzicht en lijst van aangewezen percelen. Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant, te weten 2 juli 2011. Met dit raadsbesluit is de voorlopige aanwijzing, waartoe het college van Nijkerk op 31 mei 2011 besloten hebben, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad van Nijkerk ligt tezamen met verdere bijbehorende bijlagen, bevattende het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, alsmede de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, en overige relevante gegevens, met ingang van 2 juli 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de Publiekswinkel in het Stadhuis te Nijkerk, Kolkstraat 27 te Nijkerk. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag vanaf 8.30 uur tot 12.30 uur, tevens donderdag vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Nijkerk te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn onroerende zaak wil verkopen. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij de gemeenteraad tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. In het bezwaarschrift moet u tenminste het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, de redenen van uw bezwaar en uw handtekening.

Het bezwaarschrift dient vóór 13 augustus 2011 door de raad van Nijkerk te zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de gemeenteraad van Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. De voorzieningenrechter zal u alleen ontvankelijk verklaren indien u daarbij een spoedeisend belang kunt aantonen.

Naar boven