Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Lith-Oost 2011’

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Lith-Oost 2011’ gereed is en dat zienswijzen kenbaar kunnen worden gemaakt.

Ook hebben burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Lith-Oost 2011’. Daarin wordt het gewenste ruimtelijke streefbeeld weergegeven voor de nieuwe woonlocatie. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad na inspraak het beeldkwaliteitsplan vaststelt als onderdeel van de Welstandsnota gemeente Oss.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Lith-Oost 2011’ is opgesteld om een juridisch kader te bieden voor de realisatie van ca. 130 woningen in de kern Lith. Het plangebied ligt ten oosten van de kern Lith en is onderdeel van de geplande (woon)uitbreiding ‘Lith-Oost’. Deze uitbreidingslocatie ligt tussen de Molenstraat en de Valkseweg. Middels een gefaseerde ontwikkeling van het gebied en een gevarieerd bouwprogramma in alle prijsklassen wordt beoogd om een constante stroom van nieuwe woningen aan Lith toe te voegen.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Lith-Oost 2011’ is onderwerp geweest van een inspraakprocedure. De inspraakreacties hebben geleid tot een aantal wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp. Ook ambtshalve is een aantal wijzigingen aangebracht.

Inzage en termijn

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 30 juni 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 10 augustus 2011, voor iedereen ter inzage en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke websites www.oss.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.lithoost2011-ON01.

Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Dit kan door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de Afdeling SROL, Postbus 5  5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Lith-Oost 2011’. Het is ook mogelijk om binnen deze termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling SROL, telefoon [0412]629911.

Inspraakreactie ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Op grond van de inspraakverordening gemeente Oss 2007 kunnen ingezetenen van de gemeente Oss en belanghebbenden gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk hun reactie geven op het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. De reactie dient te worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Oss, ter attentie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Inspraak ontwerpbeeldkwaliteitsplan Lith-Oost 2011’.

Naar boven