Ontwerpprojectbesluit Winkelcentrum Wagnerplein-Kennedylaan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend dat het ontwerpprojectbesluit Winkelcentrum Wagnerplein-Kennedylaan, tezamen met het ontwerp van de bouwvergunning eerste fase, met ingang van maandag 4 juli voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpprojectbesluit en bijbehorende ontwerpbouwvergunning eerste fase hebben betrekking op de uitbreiding van winkelcentrum met een eenlaagse aanbouw ter plaatse van de drie paviljoens aan het Wagnerplein. De uitbreiding zal ruimte bieden voor een nieuw Action-filiaal, een drogist en de bestaande horecagelegenheden. De leegstaande ruimte van de voormalige Sparsupermarkt zal daarnaast worden verbouwd tot eerstelijns zorgcentrum, met een apotheek, een tweetal huisartspraktijken en andere zorgpraktijken.

Zienswijzenprocedure

Het ontwerpprojectbesluit Winkelcentrum Wagnerplein-Kennedylaan en het ontwerp van de bijbehorende bouwvergunning eerste fase liggen van maandag 4 juli 2011 tot en met maandag 15 augustus 2011 ter inzage. Het is daarnaast http://www.ruimtelijkeplannen.nl raad te plegen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpprojectbesluit en/of de bouwvergunning eerste fase schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van B&W. Geadresseerd aan het College van burgemeester en wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Of per e-mail: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze Wagnerplein’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na afspraak met het team ORO, telefoon 071-5165828. Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het projectbesluit en de bouwvergunning eerste fase.

Beschikbaarheid en te koop

Een versie is gratis beschikbaar als PDF via www.leiden.nl\ruimtelijkeordening. Bij de informatiebalies van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het servicepunt Bouwen en Wonen (Langegracht 72) kan de papieren versie gekocht worden voor € 5,–. Wij wijzen u erop dat bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan, het digitale plan het geldige plan is.

Kennisgeving anterieure overeenkomst

Voor de uitvoering van het bovengenoemde project is tussen ontwikkelaar Hoogvliet Beheer bv en de gemeente Leiden een anterieure exploitatieovereenkomst en een koopovereenkomst afgesloten, waarin afspraken zijn gemaakt met betrekking tot de dekking van gemeentelijke exploitatiebijdragen aan het project. De ontwikkelaar koopt de grond rondom de paviljoens aan het Wagnerplein van de gemeente. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de anterieure overeenkomst ligt samen met het ontwerpprojectbesluit/bouwvergunning ter inzage van 4 juli 2011 tot en met 15 augustus 2011.

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen

Naar boven