Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, herziening erven Borne-Hertme

De gemeenteraad van Borne heeft in zijn vergadering van 31 mei 2011 het bestemmingsplan Buitengebied, herziening erven Borne-Hertme gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan Buitengebied, herziening erven Borne-Hertme voorziet in de herontwikkeling van een aantal agrarische erven in het gebied ten noorden van de Stroom Esch. Het plangebied wordt in het zuiden begrensd door de achterzijde van de percelen aan Erve Stroomboer/Hedeveldsdwarsweg, in het westen door de Bornsebeek, in het noorden door de Hedeveldsdwarsweg met onbebouwde agrarische gronden en in het oosten door de Hedeveldsweg.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan de volgende wijzigingen op de plankaart en in de regels aangebracht:

  • Zuidelijke bouwblok op erf Blenke 2 is verkleind van 25 naar 20 meter diep, het bouwvolume is beperkt tot 2.500 m2 en de gevellijn is verplaatst naar de zuidzijde van dit bouwblok. In de regels (artikel 8.2.1 sub f) is bovendien opgenomen dat de woningen waarbij de gevellijn niet op het erf is gericht in de grens met de bestemming ‘verkeer’ opgericht moeten worden. Hierdoor worden de woningen gefixeerd op het erf;

  • Overige kavels erf Blenke 1 en 2 die gericht zijn op de beek: gevellijn verplaatst richting beek

  • Als gevolg van de verplaatste gevellijn op erf Blenke 2 wordt het oostelijk gelegen zij-/achtererf voor vergunningvrije bouwwerken erg klein. Daarom wordt de bestemming ‘tuin’ doorgetrokken tot aan de achtergevel en het erf;

  • Telen van kwekerijgewassen wordt op de gronden bestemd als ‘agrarisch’ uitgesloten i.v.m. gewenste openheid;

  • De bestaande wagenloods op erf Blenke wordt gehandhaafd, daarom is het bouwblok aangepast;

  • Het bouwblok van de nieuwe wagenloods op erf Broekhuis is in overeenstemming gebracht met een eerder ingediend schetsplan;

  • Er is een archeologisch onderzoek uitgevoerd op erf Blenke 1. De dubbelbestemming WR-AV kan daarom deels vervallen en het archeologisch onderzoek is in de bijlagen van het bestemmingsplan toegevoegd;

  • De groenstrook ten zuiden van erf Broekhuis/Hedeveldsdwarsweg is in het bestemmingsplan opgenomen (plangrens gewijzigd) en bestemd als groen, omdat deze grond is aangekocht t.b.v. de planontsluiting en onderdeel is geworden van het plan;

  • De bestemming ‘groen’ is in de bocht van de Hedeveldsweg kleiner gemaakt om het zicht in de bocht goed te houden;

  • De tuinbestemming rondom de gemeenschappelijke parkeerschuur op erf Blenke 1 is gewijzigd in een groenbestemming, omdat dit logischer is in plaats van een ‘reststukje’ tuinkavel rondom deze schuur.

Ter inzage en beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van 1 juli 2011 tot en met 11 augustus 2011, gedurende openingstijden, bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Borne. U kunt het bestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpBGhz004-vg01 of via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op:

http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpBghz004-vg01

Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van terinzagelegging van het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de raad hebben ingediend.

Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Tevens kan, naast het instellen van beroep, een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien het verzoek is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven