Ontwerpbestemmingsplan Frederikspark

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Frederikspark.

Het plangebied van bestemmingsplan Frederikspark ligt ten zuiden van de binnenstad van Haarlem en beslaat een oppervlakte van circa 13 ha. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Dreef en het Houtplein, aan de noordzijde door de Gasthuissingel, aan de oostzijde door de Kleine Houtweg en aan de zuidzijde door de Paviljoenslaan. Hoofddoel van het nieuwe bestemmingsplan is het planologisch reserveren van ruimte voor de ontwikkeling van het provinciehuis. Voorts zijn verouderde bestemmingsplannen van kracht en het bestemmingsplan valt binnen het beschermd stadsgezicht. De beschermende werking hiervan wordt in het bestemmingsplan ingepast.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Frederikspark met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.haarlem.nl via het Digitaal Loket en via het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS);

  • Bij het gemeentelijk loket Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) van de hoofdafdeling Dienstverlening aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. De hoofdafdeling Dienstverlening is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Informatieavond/Inloopavond

In het kader van dit ontwerp wordt tevens een informatieavond/inloopavond georganiseerd voor betrokken bewoners/vertegenwoordigers belangengroepen. De informatieavond/inloopavond vindt plaats op

Dinsdag 12 juli 2011 van 19.00 tot 21.00 uur in een van de zalen van het:

Carlton Square Hotel

Baan 7

Haarlem

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Dit kan schriftelijk via Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, aan Mr. S.A. Vreeswijk-Rooth, de behandelend ambtenaar. Mondeling kan dat door contact op te nemen met de behandelend ambtenaar op telefoonnummer 023-511 3549 (b.g.g. op tel. 023-5113551). Ook een zienswijze per email is mogelijk en wel naar: s.rooth@haarlem.nl.

Naar boven