Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Jachthaven Wemeldinge en gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang donderdag 30 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • een ontwerp van het bestemmingsplan jachthaven Wemeldinge;

  • een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouw, ten behoeve van de realisatie van de steigers, het sanitairgebouw en bijbehorende voorzieningen.

Plangebied

Het plangebied omvat een deel van het water dat behoort bij de haven van Wemeldinge. Meer in het bijzonder het water van de havenkom ten zuiden van de woningen aan de Binnenhaven, het water van de havenkom ten oosten van het Sluisplateau en ten westen van de Oostelijke Kanaalweg, alsmede een gedeelte van het water van de voorhaven ten noorden van het Sluisplateau en ten westen van de Oostelijke Kanaalweg.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan regelt de uitbreiding van het aantal ligplaatsen van de jachthaven en de daarbij behorende voorzieningen zoals steigers, palen, golfbreker en een sanitaire voorziening, alsmede een afmeervoorziening voor dienstvaartuigen.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Kapelle heeft hiervoor op 5 april 2011 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van Burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning inzien bij de balie burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Actueel → Bekendmakingen → Bestemmingsplan en via het pad Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen → ontwerpbestemmingsplan jachthaven Wemeldinge. De digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.jachthaven-OW01, is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Informatieavond

Op donderdag 7 juli 2011 is er tussen 19:30 uur en 21:30 uur een informatieavond over de ontwerpbesluiten in het havenkantoor van de jachthaven, Sluisplateau 29 te Wemeldinge. Op deze inloopavond kunt u kennis nemen van het plan en hierover eventuele vragen stellen.

Reageren

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0113-333 110. Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijzen met betrekking tot de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van Burgemeester en wethouders.

Kapelle, 29 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven