Ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Dorp’, gemeente Zuidhornter inzage

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb Wro bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Dorp’met bijbehorende stukken met ingang van 30 juni 2011 zes weken ter inzage ligt. Op grond van artikel 3.8 Wro kan tijdens deze termijn een ieder zienswijzen over het ontwerpplan indienen.

Achtergrond

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Dorp’ omvat de kernen Zuidhorn en Briltil en wordt globaal begrensd door het Van Starkenborghkanaal, het Hoendiep, de Fanerweg en de N355. Het plan legt in hoofdzaak de bestaande situatie vast en vervangt een veelvoud van gedateerde bestemmingsplannen. In afwijking hiervan maakt het plan ook de ontwikkeling de Oosterburcht mogelijk. Deze locatie wordt globaal begrensd door de Hoofdstraat, de Julianalaan en de Wilhelminalaan. De ontwikkeling van de Oosterburcht voorziet in de bouw van 21 appartementen en 11 eengezinswoningen.

Bestemmingsplan inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Dorp’is in te zien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen kunt u meer informatie over het ontwerp-bestemmingsplan vinden en de bronbestanden van het plan downloaden. Daarnaast kunt u het ontwerp-bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056BZH11BEHE1-OW01

Indienen zienswijzen

Tot en met 10 augustus 2011 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Dorp’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van Zuidhorn. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Zuidhorn, Postbus 3, 9800 AA, Zuidhorn. Of stuur uw zienswijze naar: reacties-wro@zuidhorn.nl, o.v.v.: zienswijze ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Dorp’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, dient u telefonisch een afspraak te maken met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 508784. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594)508784.

Zuidhorn, 29 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn.

Naar boven