Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘Voorweg Oostvoorne’

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorweg Oostvoorne’ en het bijbehorende ontwerpexploitatieplan met ingang van donderdag 27 januari 2011 gedurende zes weken ter inzage liggen in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan en -exploitatieplan zijn te downloaden van de gemeentelijke website www.westvoorne.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘ontwerp’. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De grenzen van het plangebied van het bestemmingsplan worden gevormd door de Voorweg, de Molendijk, de Hoefweg, de westelijke grens van het perceel Hoefweg 1 en de zuidelijke- en noordoostelijke grens van de begraafplaats.

Het bestemmingsplan maakt de aanleg van een nieuwe woonwijk mogelijk met 108 grondgebonden woningen. De begraafplaats van Oostvoorne wordt in het bestemmingsplan opgenomen, evenals de brandweergarage aan de Voorweg en enkele bestaande woningen aan de Voorweg en de Molendijk. Hierdoor ontstaat een logische begrenzing van het plangebied.

Het exploitatieplangebied bevat de percelen binnen het plangebied waar bouwplannen mogelijk worden gemaakt waarvoor op basis van de Wro de plicht tot kostenverhaal geldt. Omdat niet met alle grondeigenaren exploitatieovereenkomsten zijn gesloten is een exploitatieplan verplicht.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Tegen het ontwerpexploitatieplan kan gedurende de bovengenoemde termijn door belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze worden ingediend bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar van het cluster Grondgebied via telefoonnummer (0181) 40 81 22.

Rockanje, 26 januari 2011

Burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris,

J.M.C. Postema.

De burgemeester,

P.E. de Jong.

Naar boven