Beoordeling inzake MER-beoordelingsplicht ten behoeve van een installatie voor de conversie van biomassa

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij een beslissing hebben genomen op de op 20 mei 2011 ontvangen aanmeldingsnotitie van ECOS Energy BV te Nijmegen in verband met het oprichten en in werking hebben van een installatie voor de conversie van biomassa gelegen op het Europark te Coevorden.

De mededeling is gedaan omdat de beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.).

Op grond van de kenmerken van de activiteit, de plaats van de activiteit en de kenmerken van het potentiële effect van de activiteit is besloten dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen.

Terinzagelegging

De mededeling, de aanmeldingsnotitie en de beslissing liggen van 29 juni 2011 tot en met 9 augustus 2011 als volgt ter inzage:

  • bij de gemeente Coevorden in het Hof van Coevorden, bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, Kasteel 1 te Coevorden: op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur en tevens op woensdag van 12.00 uur tot 16.00 uur en donderdag van 16.00 uur tot 19.30 uur. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten kantoortijden mogelijk. Contactpersoon mevrouw M. Siersema, telefoonnummer (0524) 59 81 34;

  • bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

U kunt de tekst van de beoordeling ook digitaal inzien op www.provincie.drenthe.nl/actueel/bekendmakingen.

Bezwaar

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep kunnen instellen tegen het voorbereidingsbesluit, kunnen zij hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Desgewenst kan informatie over de beslissing worden verkregen bij afdeling Management Ondersteuning van de provincie Drenthe. Daarvoor kan men telefonisch een afspraak maken met mevrouw D. Rimann, telefoonnummer (0592) 36 58 31.

Naar boven