Bestemmingsplan ‘Partiële herziening BP Centrum - Entree en horecagebouw Kasteelruïne’

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken bekend dat met ingang van donderdag 30 juni 2011 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt het ontwerpbesluit van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening BP Centrum - Entree en horecagebouw Kasteelruïne’. Het ontwerp heeft betrekking op de mogelijkheid tot realisatie van een entreegebouw met lift en een horecagebouw ten behoeve van de kasteelruïne in het centrum van Valkenburg. Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt tevens ter inzage het ontwerpbesluit van de aangevraagde omgevingsvergunning voor het realiseren van een entreegebouw met liftenhal en een horecagebouw.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Het ontwerpbestemmingsplan wordt samen met de omgevingsvergunningen, in één procedure voorbereid, onder coördinatie van het college van burgemeester en wethouders. Deze procedure wordt nader aangeduid als de gemeentelijke coördinatieregeling. De gemeenteraad heeft op 30 mei 2011 besloten de coördinatieregeling voor dit soort besluiten van toepassing te verklaren.

Op grond van artikel 3.31, lid 3 Wro en artikel 3.32 in samenhang met artikel 3.30, lid 2 Wro worden deze besluiten voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels in artikel 3.31, lid 3 Wro.

Ontwerpbesluiten/ Ontwerpbestemmingsplan

Ter inzage liggen de navolgende ontwerpbesluiten:

  • ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het realiseren van een entreegebouw met liftenhal en een horecagebouw. De aanvraag is ingediend door de heer F.A.H. Silverentand, namens de Stichting kasteel van Valkenburg (correspondentieadres: Grendelplein 13, 6301 BS te Valkenburg). De aanvraag heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend gemeente VKB01, sectie A, nummers 3028, 3029 en 619 en plaatselijk bekend Grendelplein 13, 6301 BS te Valkenburg en is geregistreerd onder zaaknummer 907. Bevoegd orgaan is het college van burgemeester en wethouders.

    Het ontwerpbesluit heeft betrekking op de volgende activiteiten:

    • 1. bouwen, artikel 2.1, lid 1, sub a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo);

    • 2. uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan (of voorbereidingsbesluit) is bepaald, artikel 2.1, lid 1, sub b Wabo;

    • 3. gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan (i.v.m. bouwen op ondergronds gangenstelsel), artikel 2.1, lid 1, sub c Wabo;

    • 4. slopen, verstoren, verplaatsen of in enig opzicht wijzigen van een beschermd monument of laten gebruiken van een beschermd monument op een wijze waardoor het wordt ontsierd of in gevaar gebracht, artikel 2.1, lid 1, sub f Wabo;

    • 5. slopen van een bouwwerk in een beschermd stads- of dorpsgezicht, artikel 2.1, lid 1, sub h Wabo;

    • 6. slopen van een bouwwerk, artikel 2.2, lid 1, sub a Wabo;

    • 7. een houtopstand vellen of doen vellen, artikel 2.2, lid 1, sub g Wabo;

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Entree en horecagebouw Kasteelruïne’. Bevoegd orgaan is de gemeenteraad.

Terinzagelegging ontwerpbesluiten/-bestemmingsplan

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 30 juni 2011 voor een periode van zes weken (tot en met 10 augustus 2011) voor een ieder ter inzage. De ontwerpbesluiten kunnen tijdens kantooruren worden ingezien in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Wonen (043-6099290), Geneindestraat 4 te Valkenburg. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u hier zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de landelijke website ‘Ruimtelijke plannen’ via onderstaande link:

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2010BP003-ON02

Of via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu Wonen en Leven/ Bestemmingsplan ‘Entree en horecagebouw Kasteelruïne’.

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/indexer.xml?planidn= NL.IMRO.0994.2010BP003-ON02

Indienen zienswijze

Tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de termijn van de terinzagelegging een ieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze naar voren brengen:

  • voor zover het betreft het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders van Valkenburg a/d Geul (onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Entree- en horecagebouw Kasteelruïne’);

  • voor zover het betreft het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Valkenburg a/d Geul (onder vermelding van zienswijze over ontwerpbestemmingsplan ‘Entree- en horecagebouw Kasteelruïne’).

U wordt verzocht duidelijk te vermelden waarop uw zienswijze betrekking heeft namelijk op de omgevingsvergunning of ontwerpbestemmingsplan.

Het postadres voor het indienen van schriftelijke zienswijzen is: Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg a/d Geul. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de redenen van de zienswijze. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren op ma, di of do een afspraak maken met mevrouw W. Hendriks (ontwerpbestemmingsplan) of op ma, di of wo met de heer R. Brouns (ontwerpbesluit omgevingsvergunning) via telefoonnummer 043-6099290.

Naar boven