Ontwerpbesluit bestemmingsplan 'Partiële herziening BP Kernen 2010 en Buitengebied 1994 - Groenstraat 1a en 1b’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken bekend dat met ingang van donderdag 30 juni 2011 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt het ontwerpbesluit van het bestemmingsplan 'Partiële herziening BP Kernen 2010 en Buitengebied 1994- Groenstraat 1a en 1b Valkenburg aan de Geul'. Het ontwerp heeft betrekking op de mogelijkheid tot realisatie van 2 woningen met daaraan gekoppeld de aanleg van natuur op basis van het provinciale beleid ‘Limburgs kwaliteitsmenu (LKM). Naast het ontwerpbestemmingsplan liggen tevens ter inzage de ontwerpbesluiten van de aangevraagde omgevingsvergunningen voor het bouwen van twee woningen (met stalling) en het maken van een uitweg op de percelen plaatselijk bekend Groenstraat 1A en 1B te 6301 PG in Valkenburg.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Het ontwerpbestemmingsplan wordt samen met de omgevingsvergunningen, in één procedure voorbereid, onder coördinatie van het college van burgemeester en wethouders. Deze procedure wordt nader aangeduid als de gemeentelijke coördinatieregeling. De gemeenteraad heeft op 30 mei 2011 besloten de coördinatieregeling voor dit soort besluiten van toepassing te verklaren.

Op grond van artikel 3.31, lid 3 Wro en artikel 3.32 in samenhang met artikel 3.30, lid 2 Wro worden deze besluiten voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels in artikel 3.31, lid 3 Wro.

Ontwerpbesluiten

Ter inzage liggen de navolgende ontwerpbesluiten:

  • 1. ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het bouwen voor het bouwen van een woning plus stalling en het maken van een uitweg van de heer W.R.A.M. Kikken, Groenstraat 3, 6301 PG in Valkenburg. De aanvraag heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente Valkenburg, sectie B, nrs. 1253 en 1261, plaatselijk bekend Groenstraat 1A, 6301 PG in Valkenburg. De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer 8850.

  • 2. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning plus stalling en het maken van een uitweg van de heer E.J.B.M. Kikken, Groenstraat 3, 6301 PG in Valkenburg. De aanvraag heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente Valkenburg, sectie B, nrs. 1253 en 1261, plaatselijk bekend Groenstraat 1B, 6301 PG in Valkenburg. De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer 8849.

Bevoegd orgaan is het college van burgemeester en wethouders.

  • 3. ontwerpbestemmingsplan 'Partiële herziening BP Kernen 2010 en Buitengebied 1994- Groenstraat 1a en 1b Valkenburg aan de Geul'. Bevoegd orgaan is de gemeenteraad.

Terinzagelegging ontwerpbesluiten/-bestemmingsplan

De ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 30 juni 2011 voor een periode van zes weken (tot en met 10 augustus 2011) voor eenieder ter inzage. De ontwerpbesluiten kunnen tijdens kantooruren worden ingezien in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Wonen (043-6099290), Geneindestraat 4 te Valkenburg. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u hier zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de landelijke website ‘Ruimtelijke plannen’ via onderstaande link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2010BP005-ON01

Of via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu Wonen en Leven/ 'Partiële herziening BP Kernen 2010 en Buitengebied 1994- Groenstraat 1a en 1b Valkenburg aan de Geul'.

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0994.2010BP005-ON01

Indienen zienswijze

Tegen de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de termijn van de terinzagelegging eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze naar voren brengen:

  • voor zover het betreft de ontwerpbesluiten omgevingsvergunningen bij het college van burgemeester en wethouders van Valkenburg a/d Geul (onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Groenstraat 1a en/ of 1b';

  • voor zover het betreft het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Valkenburg a/d Geul (onder vermelding van 'zienswijze over ontwerpbestemmingsplan ‘Groenstraat 1a en 1b').

U wordt verzocht duidelijk te vermelden waarop uw zienswijze betrekking heeft namelijk op de omgevingsvergunning of ontwerpbestemmingsplan.

Het postadres voor het indienen van schriftelijke zienswijzen is: Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg a/d Geul. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de redenen van de zienswijze. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren op ma, di of do een afspraak maken met mevrouw W. Hendriks (ontwerpbestemmingsplan) of van ma t/m vr met de heer C. Bronzwaer (ontwerpbesluit omgevingsvergunningen) via telefoonnummer 043- 6099290.

Naar boven