Vaststelling bestemmingsplan ‘Burgemeester Veenhovenplein 1, de Wijk’

Het bestemmingsplan ‘Burgemeester Veenhovenplein 1, de Wijk’ is op 16 juni 2011 door de gemeenteraad vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend. De raad heeft bij de vaststelling geen wijziging(en) in het plan aangebracht.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming van het perceel Burgemeester Veenhovenplein 1 in de Wijk in de bestemming ‘Centrum’.

Het plan bestaat uit de sloop van het huidige pand de ‘Oude Hogenkamp’ en de bouw van een nieuw gebouw volgens de bestaande hoofdvorm en architectuur.

De begane grond van het nieuwe pand kan gebruikt worden voor centrumfuncties zoals een kantoor of winkel. Op de eerste verdieping bestaat ruimte voor vijf woonappartementen.

Hogere waarde wegverkeerslawaai

Ten behoeve van het bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders op 1 maart 2011, op grond van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vastgesteld. Dit besluit heeft betrekking op de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde op de gevels van de vijf woonappartementen als gevolg van het wegverkeerslawaai.

Ter inzage bestemmingsplan en besluit hogere waarde

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde liggen vanaf 30 juni tot en met 10 augustus 2011 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • ruimtelijkeplannen.nl

Beroep instellen

Bij zowel het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerp besluit hogere waarde zijn geen zienswijzen ingediend. Dit betekent dat alleen belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde. Dit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde treden op 11 augustus in werking. Om de werking van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zuidwolde, 29 juni 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven