Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Violenstraat 76–78

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het ‘Ubp Soesterkwartier’, voor het realiseren van 2 woonstudio’s op de bestaande aanbouw van het pand aan Violenstraat 76–78.

De (ontwerp)omgevingsvergunning ligt tezamen met de ruimtelijke onderbouwing en de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Omschrijving

Op het perceel Violenstraat 76–78 staat een bestaand pand met een aanbouw aan de achterzijde. Hierop is het initiatief genomen om op deze reeds aanwezige aanbouw 2 bouwlagen extra te realiseren. Het betreft het realiseren van 2 woonstudio’s met daarboven een bergzolder. De reeds bestaande dakopbouw zal constructief worden doorgetrokken waardoor de bouwlaag één geheel wordt.

Binnen het geldende bestemmingsplan ‘Ubp Soesterkwartier’ is het niet mogelijk medewerking te verlenen aan de aanvraag. De aanvraag past wel binnen het nieuwe ontwerp van het bestemmingsplan Soesterkwartier.

Doel van de aanvraag is de bouw van de woonstudio’s mogelijk te maken, vooruitlopend op het actualiseren van het geldende bestemmingsplan.

Procedure

Van 30 juni 2011 tot en met 11 augustus 2011 liggen de (ontwerp)omgevingsvergunning en de tekeningen tezamen met de ruimtelijke onderbouwing en de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de stadsinformatiewinkel, Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Voor wat betreft de openingstijden van de stadsinformatiewinkel wordt verwezen naar de Service-informatie in de Stadsberichten. Ook zijn de stukken in pdf voor iedereen ter inzage via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op Soesterkwartier.

Zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de (ontwerp) omgevingsvergunning en/of de (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen over de (ontwerp)omgevingsvergunning kunnen, onder vermelding van dossiernummer 3735823, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort, t.a.v. dhr. A. Molenaar, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Schriftelijke zienswijzen over de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen kunnen, onder vermelding van dossiernummer 3657264, worden gericht aan de raad van de gemeente Amersfoort, t.a.v. dhr. A. Molenaar.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u per e-mail contact opnemen met dhr. A. Molenaar (A.Molenaar@Amersfoort.nl) of per telefoon (033-469 4275).

Naar boven