Bestemmingsplan Blokker, Zwaag en Nieuwe Steen-Oost

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 15 maart 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Blokker, Zwaag en Nieuwe Steen-Oost’ gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen zijn aangegeven in het raadsbesluit dat ter inzage wordt gelegd. Het bestemmingsplan voorziet in een nieuw bestemmingsplan voor een groot deel van de kernen Blokker en Zwaag en voor een deel van de Nieuwe Steen (gelegen ten oosten van de spoorlijn Hoorn–Medemblik). Het bestemmingsplan vervangt verouderde bestemmingsplannen die nu gelden binnen het plangebied.

Terinzageligging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 30 juni tot en met 10 augustus 2011 voor een ieder ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur (op woensdag tot 16.00 uur) en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan is daarnaast in te zien via de website van de gemeente (www.hoorn.nl).

Indienen beroepsschrift

Tegen het besluit tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld van 30 juni tot en met 10 augustus 2011 door:

  • belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij het vaststellen van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepsschrift dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat het beroepschrift in behandeling is. Indien niet gewacht kan worden op de beslissing op het beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen om het besluit te schorsen. Dit kan alleen binnen de beroepstermijn.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 11 augustus 2011. Indien er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking als op dat verzoek is beslist.

Hoorn, 29 juni 2011

Naar boven