Bestemmingsplan ‘De Hoef e.o.’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (vastgesteld met ambtshalve wijzigingen t.o.v. ontwerp)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘De Hoef e.o.’ met IDN:

NL.IMRO.0796.0002047-1401, dat op 17 mei 2011 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van 4 juli 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. U kunt dit bestemmingsplan ook via de website www.s‑hertogenbosch.nl/rp/bestemmingsplan-dehoefeo en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0796.0002047-1401) raadplegen. (De bronbestanden kunt u vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002047-/NL.IMRO.0796.0002047-1401/). Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Plangebied

Het bestemmingsplan gaat over het gebied van voormalig sportpark 'De Hoef' en het gebied rondom het Rodenborchcollege in Rosmalen. Het plangebied wordt als volgt begrensd:

  • in het noorden door de spoorlijn ’s-Hertogenbosch-Nijmegen;

  • in het oosten door de T.M. Kortenhorstlaan;

  • in het westen door de Molenstraat;

  • in het zuiden door de Sportlaan, het terrein van speeltuin ’t Kwekkeltje en de bebouwing van de Parkweg.

Bestemmingsplan

Op 27 januari 2004 heeft de gemeenteraad besloten om sportpark De Hoef te herontwikkelen als een nieuw woongebied voor Rosmalen. Op het voormalige voetbalcomplex van OJC Rosmalen worden ongeveer 250 woningen gerealiseerd, een nieuw ouderencentrum voor De Annenborch en maatschappelijke functies. Het uitgangspunt voor deze buurt is 'Wonen in en aan het groen'. In 2008 startte de eerste fase van het plan. De spil in deze fase is De Annenborch. Hier kunnen bewoners zorg op maat krijgen, variërend van zware verpleegzorg tot wonen met zorg. Direct naast De Annenborch komt een appartementencomplex voor senioren waarbij direct of op termijn zorg kan worden ingekocht (het Hofgebouw). Ten slotte kan er ten zuiden van station Rosmalen en noordelijk van de Annenborch een gebouw worden gerealiseerd met medische voorzieningen en en/of kantoorfuncties en, op de bovenste verdieping, zorggerelateerde wooneenheden.

Woningstichting Kleine Meierij ontwikkelt deze functies, vooruitlopend op het onderhavige bestemmingsplan ‘De Hoef e.o’. Dit is gebeurd op basis van Art.19 lid 1 WRO-procedures. In het voorliggende bestemmingsplan zijn de bouwplannen van de Annenborch, het Hofgebouw en het medisch centrum vrijwel een-op-een overgenomen. Dit deel van het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter. Het bestemmingsplan ‘De Hoef e.o.’ biedt tevens het planologisch-juridisch kader voor de ontwikkeling van de overige nieuwbouw in De Hoef. Het gaat daarbij om twee wooncomplexen ten westen van het Hofgebouw en ongeveer honderd grondgebonden woningen nabij de Sportlaan.

Het bestemmingsplan ‘De Hoef e.o.’ heeft voor een belangrijk deel een ontwikkelend karakter. Het plangebied van dit bestemmingsplan, is echter groter dan het gebied waarop de grootste ontwikkelingen plaatsvinden. Om een actueel en dekkend juridisch planologisch instrumentarium te hebben voor de zuidelijke woonbuurten van Rosmalen, is ervoor gekozen naadloos aan te sluiten op het bestemmingsplan Molenhoek-Sparrenburg. Dit betekent dat in het nieuwe bestemmingsplan ‘De Hoef e.o.’ ook het zwembad Kwekkelstijn is meegenomen, de handbooghal van De Vrolijke Schutters, het kantoor van de Nederlandse Handboogbond en het tenniscomplex van tennisvereniging Rosmalen. Het gebied tussen de Deken van Roestellaan, de T.M. Kortenhorstlaan en het spoor zijn ook onderdeel van dit bestemmingsplan. In dit gebied liggen het Rodenborchcollege, sporthal De Hazelaar, en enkele kleinere gebouwen met maatschappelijke functies. Dit deel van het bestemmingsplan heeft voornamelijk een conserverend karakter.

Beroep

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 1 juli 2011

Naar boven