Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 17 juni 2011, nr. DCB/CZW/WBI, tot wijziging van de Subsidieregeling Stichting CAOP

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 13 van de Wet overige BZK-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling Stichting CAOP wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 2, derde lid, komt te luiden:

  • 3. De subsidie bedraagt vanaf 2011 ten hoogste € 3.950.000,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

In de Subsidieregeling Stichting CAOP is het maximale subsidiebedrag vastgesteld op € 2.200.000,– en zijn in artikel 3 de activiteiten en aandachtsvelden geduid die voor subsidiëring in aanmerking komen. Eén daarvan is het verrichten van faciliterende werkzaamheden die dienstig zijn aan overheden die uitvoering geven aan het beleidsthema ‘Veilige Publieke Taak’. Binnen het CAOP wordt een expertisecentrum ‘Veilige Publieke Taak’ opgericht, dat publieke diensten zal ondersteunen bij het bevorderen van een veilige werkomgeving. Hierbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en het ontwikkelen van trainingen over het omgaan met agressie (voor werknemers met een publieke taak) of ondersteuning bij het doen van aangifte tegen mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan agressie tegen medewerkers met een publieke taak. Deze activiteiten sluiten aan bij artikel 13, onder a en b, van de Wet overige BZK-subsidies, te weten het verstrekken van subsidies ten behoeve van activiteiten inzake het management en personeelsbeleid van de openbare dienst, die gericht zijn op het bevorderen van de professionaliteit van de openbare sector (onder a) en op kennisontwikkeling en kennisverspreiding (onder b). Aangezien subsidie voor dergelijke activiteiten nog niet is begrepen in het bovengenoemde subsidiebedrag van € 2.200.000,–. dient dit bedrag aan de nieuwe situatie te worden aangepast. De subsidie die voor de activiteiten van het expertisecentrum beschikbaar wordt gesteld bedraagt op jaarbasis maximaal € 1.750.000,–, waarmee het totaal van de maximaal jaarlijks toe te kennen subsidie aan de Stichting CAOP uitkomt op € 3.950.000,–. Omdat het aangepaste subsidiebedrag voor het boekjaar 2011 zal gelden, treedt deze regeling zo spoedig mogelijk in werking en werkt zij terug tot en met 1 januari 2011.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

Naar boven