Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wolvega Lindewijk – Deelgebied 1

Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 6 juni 2011 gewijzigd heeft vastgesteld het Bestemmingsplan Wolvega Lindewijk – Deelgebied 1.

Het plangebied is gelegen in het zuidoostelijke deel van Wolvega, binnen de ‘driehoek’ Lycklamaweg, rijksweg A32 en de spoorlijn Zwolle–Leeuwarden.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de herziening van het bestemmingsplan Wolvega Lindewijk (2001) en bijbehorend Uitwerkingsplan Wolvega Lindewijk deelgebied 1 (2005), met als doel tot een geactualiseerde planologisch regime te komen. Zo is sprake van een enigszins gewijzigde stedenbouwkundige opzet, als gevolg van een deels herziene verkaveling. Daarnaast is het plan geactualiseerd op het gebied van nieuwe wet- en regelgeving (o.a. externe veiligheid en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • De bestemmingsgrenzen en bouwvlakken op de verbeelding c.q. plankaart zijn in overeenstemming gebracht met de recente GBKN- en kadastrale kaart.

  • Aan de Koninginnepage is het eerder bestemmingsvlak Wonen-2 (halfvrijstaande woningen) gewijzigd naar Wonen-1 (vrijstaande woningen).

  • Aanpassing bijgebouwenregeling voor het bestemmingsvlak Maatschappelijk aan de Koninginnepage.

Het nieuwe bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 23 juni 2011, gedurende een termijn van 6 weken, ter inzage in het Publiekscentrum van het gemeentehuis, Griffioenpark 1 te Wolvega en kunnen gedurende die termijn tijdens de openingstijden van het Publiekscentrum worden ingezien. Het Bestemmingsplan is te raadplegen op de gemeentelijke website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van 23 juni tot en met 3 augustus 2011 kan tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het desbetreffende ontwerpbesluit kenbaar hebben gemaakt;

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zijn zienswijze niet naar voren heeft gebracht;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Een beroepschrift kan schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moeten worden ondertekend en ten minste bevatten: Naam en adres van de indiener, de dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het vaststellingsbesluit bestemmingsplan treedt in werking daags na verloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wolvega, 22 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf.

Naar boven