Bestemmingsplan Hellevoet

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 mei 2011 het bestemmingsplan ‘Hellevoet’ heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied Hellevoet bevindt zich in het zuidwesten van de kern Hellevoetsluis gelegen tegen de vesting. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Amnesty Internationallaan in het noorden. Het kanaal door Voorne begrenst de oostkant, het zuiden wordt begrensd door de Nieuwe Zeedijk en de nieuwe Zeemansbrug. Het gebied en de Zoomweg en de Vest begrensd de westkant.

Verklaring van geen bezwaar

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en aan de Inspecteur van het Ministerie van VROM. Beiden hebben aangegeven, dat er geen bezwaar is tegen vervroegde publicatie van het vaststellingsbesluit.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het raadsbesluit met het voorstel en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 juni tot en met 8 augustus 2011 voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis van Hellevoetsluis aan de Oostzanddijk 26. De stukken zijn gedurende deze termijn ook te raadplegen op de website van de gemeente: www.hellevoetsluis.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde inzage termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Hellevoetsluis;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • naam en adres van de indiener;

  • dagtekening;

  • omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt;

  • alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hellevoetsluis, 15 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis,

de secretaris,

De burgemeester,

Naar boven