Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening De Liede geluidzone industrie’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening De Liede geluidzone industrie’ ter inzage wordt gelegd.

Het plan

Aanleiding voor het bestemmingsplan ‘Partiële herziening De Liede geluidzone industrie’ is de voorgenomen uitbreiding van het bedrijventerrein De Liede. Dit bedrijventerrein is een ingevolge de Wet geluidhinder gezoneerd industrieterrein. De voorgenomen uitbreiding heeft tot gevolg dat de ligging van de bestaande geluidzone, rondom het bedrijventerrein De Liede (ten noordwesten van Schiphol ter hoogte van het knooppunt van de N205 met de A9) verlegd zal moeten worden.

De partiële herziening ziet sec op het vastleggen van de positie van de geluidzone industrie. Deze contour voorziet erin dat voldoende ruimte wordt geboden aan (grote) lawaaimakers op het bedrijventerrein en heeft tevens tot gevolg dat zich binnen de contour geen nieuwe geluidsgevoelige functies kunnen ontwikkelen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening De Liede geluidzone industrie’ (toelichting, regels, verbeelding en bijlagen) met het ontwerpbesluit en de bijbehorende documenten liggen ter inzage in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Het raadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00–13.00 uur. Op afspraak zijn de stukken dagelijks ook in te zien van 13.00–17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00–20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening De Liede geluidzone industrie’ met het ontwerpbesluit zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl).

De terinzageligging begint op 24 juni 2011 en duurt zes weken.

Inloopavond

Over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Liede’ vindt op 19 juli 2011 van 19:00 tot 21:00 uur een inloopavond plaats in de accommodatie van Stichting Speeltuin de Nieuwe Brug, Vijfhuizerdijk 161 te Nieuwebrug. Gelet op de samenhang met voornoemd plan bestaat de mogelijkheid om gedurende de inloopavond eveneens vragen over het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening De Liede geluidzone industrie’ aan de orde te stellen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan ‘Partiële herziening De Liede geluidzone industrie’ zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit bij het Informatiecentrum in het raadhuis te Hoofddorp.

Hoofddorp, 23 juni 2011

Naar boven