Ontwerpbestemmingsplan ‘De Liede’ en Ontwerpexploitatieplan ‘De Liede’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Liede’ met bijbehorend ontwerpexploitatieplan ‘De Liede’ ter inzage wordt gelegd.

Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGvyfdeliede00000-B001

Het plan

Het bestemmingsplan regelt de bestemming van gronden ten noordwesten van Schiphol (Polderbaan) ter hoogte van het knooppunt van de N205 met de A9 en voorziet in de uitbreiding van het bedrijventerrein De Liede. Daarnaast worden de omliggende gronden van een actuele planologische regeling voorzien. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Ringvaart (de buitenste oever van de Ringvaart is de gemeentegrens), aan de zuidzijde door de N205, aan de westzijde door de bestaande bebouwing van het recreatiepark De Groene Liede en aan de oostzijde door de Kromme Spieringweg en in het verlengde daarvan de bebouwing van Zwanenburg.

Het ontwerpexploitatieplan vormt de basis voor het kostenverhaal op grond van de Wet ruimtelijke ordening.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Liede’ (toelichting, regels, verbeelding en bijlagen) met het ontwerpbesluit en het ontwerpexploitatieplan ‘De Liede’ met de bijbehorende documenten liggen ter inzage in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Het raadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00–13.00 uur. Op afspraak zijn de stukken dagelijks ook in te zien van 13.00–17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00–20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Liede’ en bijbehorend ontwerpexploitatieplan ‘De Liede’, met het ontwerpbesluit zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl).

De terinzageligging begint op 24 juni 2011 en duurt zes weken.

Inloopavond

Over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Liede’ vindt op 19 juli 2011 van 19:00 tot 21:00 uur een inloopavond plaats in de accommodatie van Stichting Speeltuin de Nieuwe Brug, Vijfhuizerdijk 161 te Nieuwebrug. Vanuit de gemeente zal een aantal mensen aanwezig zijn om vragen en opmerkingen te beantwoorden.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Liede’ en/ of het ontwerpexploitatieplan ‘De Liede’ zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit bij het Informatiecentrum in het raadhuis te Hoofddorp.

Hoofddorp, 23 juni 2011

Naar boven