Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 17 juni 2011, nr. VGP/V 3065260, houdende wijziging van de Regeling heroïnebehandeling voor een behandeleenheid in Nijmegen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling heroïnebehandeling wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel o door een puntkomma, wordt aan artikel 2, eerste lid, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • p. de gemeente Nijmegen: € 312.000,– één behandeleenheid, 25 behandelplaatsen.

B

Aan artikel 4, eerste lid, wordt toegevoegd: De Minister geeft uiterlijk 1 juli 2011 een beschikking tot verlening van de uitkering aan de gemeente Nijmegen ten behoeve van het jaar 2011.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

Eind april 2011 heeft de gemeente Nijmegen, als laatste daarvoor in aanmerking komende gemeente, een behandeleenheid met 25 plaatsen gerealiseerd. De gemeente Nijmegen ontvangt een specifieke uitkering op grond van de Regeling heroïnebehandeling (artikel I, onderdeel A). De hoogte van de specifieke uitkering is gebaseerd op een bedrag van € 16.500,– per behandelplaats per jaar, vermeerderd met OVA. Verder is er rekening mee gehouden dat de behandeleenheid niet het volledige jaar 2011 geëxploiteerd wordt.

Nu de specifieke uitkering aan de gemeente Nijmegen eerst in de loop van het jaar 2011 verstrekt kan worden, wordt eenmalig een uitzondering gemaakt op de hoofdregel dat uiterlijk vóór aanvang van het desbetreffende kalenderjaar een beschikking tot verlening van de uitkering wordt gegeven. Die beschikking wordt de gemeente Nijmegen ten behoeve van het jaar 2011 uiterlijk 1 juli 2011 gegeven (artikel I, onderdeel B).

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven