Bekendmaking besluiten dassencompensatiegebied en tijdelijke invaart

Het college van Burgemeester en wethouders van Bergen maakt op grond van de artikelen 3.32 juncto 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de volgende in coördinatie voorbereide besluiten als bedoeld in afdeling 3.6 van de Wro, voor de realisatie van een dassencompensatiegebied en tijdelijke invaart, bekend.

Definitieve besluiten:

Besluit / Bevoegd gezag

1. Projectbesluit dassencompensatie: Het college van B&W

2. Ontgrondingsvergunning: Gedeputeerde Staten van Limburg

3. Watervergunning dassenfoerageergebied: Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

4. Watervergunning tijdelijke invaart Well-Aijen: Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

De coördinatie heeft plaatsgevonden op verzoek van Kampergeul B.V. te Gennep.

Het gebied dat wordt ingericht als compensatiegebied betreft het perceel gemeente Bergen: sectie S, nummer 221 gedeeltelijk (plaatselijk bekend ten zuiden van de monding van de Aijerbroek in Aijen) en is een noodzakelijke voorwaarde voor de hoogwatergeul Well-Aijen. De tijdelijke invaart is eveneens gepland op het perceel kadastraal bekend gemeente Bergen, sectie S, nummer 221.

Terinzagelegging

De definitieve besluiten en bijbehorende documenten liggen ter inzage vanaf 23 juni 2011 gedurende zes weken op de volgende locaties:

  • (alle besluiten) het gemeentehuis van de gemeente Bergen, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen, dagelijks van 8.30 tot 12.30 uur. Na een voorafgaande telefonische afspraak kunt u ook ’s middags en eventueel op maandag van 16.00 tot 19.00 uur terecht. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie;

  • (besluit 2) het kantoor van de provincie Limburg (bibliotheek), Limburglaan 10 te Maastricht van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur;

  • (besluiten 3 en 4) het kantoor van Rijkswaterstaat Limburg, Avenue Ceramique 125 te Maastricht op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur, ook buiten kantooruren na telefonische afspraak (tel. 043-329 42 24). U dient zich te melden bij de persvoorlichter;

Beroepmogelijkheden

Op grond van artikel 8:1 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening kunt u tegen dit besluit gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te ’s-Gravenhage, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na verzenddatum van de besluiten. De besluiten zijn op 22 juni 2011 verzonden. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van de besluiten naar voren heeft gebracht.

Een ingediend beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Voorts kunt u, na het maken van beroep, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te ’s-Gravenhage, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist.

Naar boven