Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 16 juni 2011, nr. S/3068529, houdende wijziging van de Kaderregeling VWS-subsidies en vaststelling van subsidieplafonds voor de beleidskaders sport en bewegen in de buurt 2011

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 72, derde lid, onderdeel a, van de Kaderregeling VWS-subsidies wordt toegevoegd: alsmede op aanvragen van projectsubsidies uit hoofde van het ‘Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt 2011: uitrol interventies’ en het ‘Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies’.

ARTIKEL II

  • 1. Het subsidieplafond voor het verlenen van projectsubsidies uit hoofde van het ‘Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt 2011: uitrol interventies’ in 2011 bedraagt € 4 miljoen.

  • 2. Het subsidieplafond voor het verlenen van projectsubsidies uit hoofde van het ‘Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies’ in 2011 bedraagt € 2 miljoen.

ARTIKEL III

  • 1. Artikel I van dit besluit treedt in werking onmiddellijk nadat de Kaderregeling VWS-subsidies in werking is getreden.

  • 2. Artikel II van dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

Uit hoofde van het ‘Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt 2011: uitrol interventies’ en het ‘Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies’ kunnen ten behoeve van het jaar 2011 projectsubsidies worden verstrekt. Deze beleidskaders zijn te vinden op de website van het ministerie van VWS (http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws). Aanvragen kunnen al in juni 2011 worden gedaan. Die aanvragen vallen onder de Subsidieregeling VWS-subsidies. Die regeling wordt 1 juli 2011 vervangen door de Kaderregeling VWS-subsidies. Aanvragen kunnen ook daarna nog worden ontvangen. Om ervoor te zorgen dat al deze projectsubsidies worden verstrekt op grond van de Subsidieregeling VWS-subsidies, wordt met het onderhavige besluit de overgangsbepaling van de Kaderregeling VWS-subsidies aangepast (artikel I).

Met dit besluit is voor elk van de beleidskaders een subsidieplafond vastgesteld. De verdeling van de beschikbare middelen geschiedt met inachtneming van artikel 7, derde lid, van de Subsidieregeling VWS-subsidies. Aanvragen van projectsubsidies uit hoofde van de beleidskaders kunnen tot 15 juli 2011 worden ingediend.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven