Bestemmingsplan en bouwvergunning Plein Beneden Molendijk vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken op grond van artikel 3.8 jo. 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oud-Beijerland op 14 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Plein Beneden Molendijk’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2010005-VG99) gewijzigd heeft vastgesteld en de daarbij behorende bouwvergunning heeft verleend. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Beneden Molendijk, de Nobelstraat, de Middelstraat en de Kerkstraat.

Het plan voorziet in de bouw van 48 appartementen, circa 2500 m2 commerciële ruimten en parkeerplaatsen. Het plan voorziet bovendien in een dijkprogramma met een woning en 350 m2 commerciële ruimte. De voorgenomen ontwikkeling is in strijd met het voorheen geldende bestemmingsplan Centrum. Voor de nieuwe ontwikkeling is een bestemmingsplan opgesteld waarvoor de formele procedure op grond van artikel 3.8 en 3.30. van de Wet ruimtelijke ordening is doorlopen. De gemeenteraad van Oud-Beijerland heeft op 21 december 2009 besloten dat op deze procedure de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing is.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de Verbeelding. In het ontwerp-bestemmingsplan is aan de het pand Molendijk 35 de bestemming Verkeer en Verblijfsgebied toegekend. Aan het pand is nu de bestemming Gemengd toegekend. In het ontwerp-bestemmingsplan was een dubbelbestemming ‘Waarde-archeologie 2’ toegekend aan het plandeel tussen de Beneden Molendijk en de Middelstraat. Deze is in het vastgestelde plan vervallen omdat het archeologisch onderzoek op deze locatie is afgerond en er geen reden meer is om hier een dubbelbestemming toe te kennen. Aan de panden op de hoek van de Middelstraat (Nobelstraat 25 en Kerkstraat 50) wordt overeenkomstig het voorgaande bestemmingsplan een maximale goothoogte van 6 meter toegekend. De wijzigingen op de Verbeelding hebben gevolgen voor de tekst in de Toelichting. Deze is in verband hiermee op enkele plaatsen aangepast.

Waar kunt u het plan inzien?

Het raadsbesluit met alle bijbehorende stukken (nota van zienswijzen, nota van wijzigingen, het bestemmingsplan, de bouwvergunning) ligt met ingang van 25 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur.

De stukken zijn ook te downloaden of te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Gedurende zes weken met ingang van de dag volgend op de ter inzage legging van het raadsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken, kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de bouwvergunning schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Oud-Beijerland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie over de inhoud van het besluit en de beroepsmogelijkheid kunt u contact opnemen met A. Nienkemper van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoon (0186) 64 66 33.

Naar boven