Kennisgeving ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Haarlemmermeer ter uitvoering van het bestemmingsplan Haarlemmermeer Noordwest Groengebieden 2010

Onteigeningsplan Park Vijfhuizen

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend, dat krachtens artikel 78 van de onteigeningswet in het gemeentehuis van Haarlemmermeer met ingang van 24 juni 2011, gedurende zes weken een ontwerp koninklijk onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt.

De in het ontwerp koninklijk besluit op verzoek van het Bureau Beheer Landbouwgronden ten name van die organisatie ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken, zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan ‘Haarlemmermeer Noordwest Groengebieden 2010’ van de gemeente Haarlemmermeer.

Het bestemmingsplan voorziet in invulling van o.m. het ongeveer 18 ha. grote plandeel Park Vijfhuizen. Park Vijfhuizen zal worden ingericht als groengebied, dat zal dienen als openbaar recreatiegebied. De voorgestane wijze van uitvoering bestaat uit de aanleg van een parklandschap dat voortbouwt op de landschappelijke inrichting van de Floriade. Het Park Vijfhuizen heeft een uitloopfunctie voor het dorp Vijfhuizen en de nieuwbouwwijk Stellinghof. De inrichting van het Floriadeterrein zal worden doorgetrokken naar Park Vijfhuizen in de vorm van een laan met een geasfalteerd fietspad en wandelschelpenpaden. De laan eindigt op een hoger gelegen uitzichtpunt. De padenstructuur zal aansluiten op de stedebouwkundige structuur van de kern Vijfhuizen. Het gebied wordt verder ingericht met boomweiden langs de oost- en westzijde, speelweiden, zogenaamde struinnatuur met een waterlabyrinth en onverharde parkeergelegenheid ten behoeve van evenementen. Het labyrinth heeft in combinatie met sloten in het gebied tevens een waterbergende functie. Langs de N205 worden taluds opgeworpen en is voorzien in afschermende beplanting.

De in het verzoek om onteigening begrepen onroerende zaken zijn in het bestemmingsplan aangewezen voor de bestemming ‘Openbaar recreatiegebied’.

De minister van Infrastructuur en Milieu is – onder voorbehoud van de beoordeling van eventuele zienswijzen en de resultaten van het in te stellen onderzoek – in beginsel bereid de Kroon een ontwerpbesluit voor te dragen dat strekt tot toewijzing van het verzoek.

Zolang het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden bij het besluit schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de Kroon (Hare Majesteit de Koningin, door tussenkomst van de minister van Infrastructuur en Milieu (postbus 20951/ HBJZ / ipc 880 / 2500 EZ Den Haag, onder vermelding van: onteigeningsdossiernummer 19.2011). Zienswijzen kunnen ook mondeling kenbaar worden gemaakt aan de minister.

Voor nadere inlichtingen over deze procedures of voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, telefoon 070-3393875 (de heer A.R. Verbeek) of 070-3392894 (de heer B. Vink Tzn).

Het ontwerp koninklijk besluit enz. ligt in dezelfde periode ook ter inzage bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, locatie Rijnstraat 8 te Den Haag.

Naar boven