Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Maastricht-Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11–13’

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • het bestemmingsplan ‘Maastricht-Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11–13’ is vastgesteld bij besluit van de raad der gemeente Maastricht d.d. 31 mei 2011.

  • bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp geen wijzigingen hebben plaatsgevonden.

  • er geen exploitatieplan mede is vastgesteld.

Inhoud

In het bestemmingsplan Maastricht Centraal is de aanduiding ‘specifieke vorm van maatschappelijk-verenigingssociëteit’ geprojecteerd op de voormalige watertoren en niet op het naastgelegen pand van de studentenvereniging. Het voorliggend bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Het doel van dit plan is niet meer en niet minder dan het herstellen van deze omissie. Het verenigingsgebouw wordt voorzien van de juiste aanduiding. Daarnaast komt de aanduiding, voor het gebruik van het gebouw als verenigingssociëteit, op de voormalige watertoren te vervallen.

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van 27 juni 2011 liggen het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken ter inzage.

Dit betekent dat:

  • het bestemmingsplan met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage liggen bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket);

  • het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website;

    http://www.maastricht.nl/web/GemeenteLoket/Ruimtelijke-plannen-in-procedure.htm

  • het bestemmingsplan wordt verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpGebrHstr11en13-vg01

  • de bronbestanden van het bestemmingsplan tijdens de termijn van ter inzage legging digitaal beschikbaar worden gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Beroepsmogelijkheid

Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn van zes weken afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 24 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de Secretaris,

J. D. Nauta.

De Burgemeester,

O. Hoes.

Naar boven