Omgevingsvergunning Vervat BV

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen heeft op 9 februari 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van MNO Vervat BV voor het inrichten van een los- en laadplaats. De aanvraag is ingeboekt onder zaaknummer Z11.001208.

De aanvraag omvat het afvoeren van zand dat vrij komt bij de realisatie van de Landschapszone in Vinex-locatie ‘De Waalsprong’ (Nijmegen-Noord). De afvoer van zand zal plaatsvinden via een tijdelijke weg en een afmeervoorziening voor schepen. Gelet o.a. op artikel 2.1, 2.2 en paragraaf 2.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met de artikelen 19d en 19f Natuurbeschermingswet 1998, is de gemeente voornemens om een omgevingsvergunning geheel te verlenen.

De aanvraag betreft de dijkopgang, de kruising met de Waaldijk/ Oosterhoutsedijk en het tracé dat door de uiterwaarden loopt. De percelen zijn kadastraal bekend:

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 01013

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 01014

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 00021

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 00022

  • gemeente Lent, sectie C, nummer 00916

  • gemeente Lent, sectie C, nummer 01756

  • gemeente Lent, sectie C, nummer 00745

Het betreft de volgende activiteiten:

  • A. Afwijken van Bestemmingsplan of inpassingsplan

  • B. Bouwen van een bouwwerk

  • C. Handelen in beschermd natuur- of habitatgebied

Met ingang van 23 juni 2011 ligt het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel aan de Mariënburg 75.

Het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, is digitaal is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.PB140W28-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.PB140W28-ON01

Daarnaast is het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, is digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

Tot en met woensdag 3 augustus 2011 (6 weken) kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze geven op het ontwerp-besluit. Uw schriftelijke zienswijze moet u sturen naar de Gemeente Nijmegen postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. In uw schriftelijke zienswijze dient U het zaaknummer te vermelden. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14024. Van een mondeling ingebrachte zienswijze wordt een verslag gemaakt. De indiener van een zienswijze kan verzoeken dat zijn persoonlijke gegevens niet bekend worden gemaakt. De aanvrager van de vergunning wordt in de gelegenheid gesteld te reageren op de ingebrachte zienswijzen. Deze worden betrokken bij het nemen van de beslissing op de aanvraag. Als er geen zienswijzen worden ingediend, moet er binnen vier weken na afloop van de termijn van terinzagelegging een beslissing worden genomen op de aanvraag.

Naar boven