Vaststelling Wijzigingsplan Groenendijk 127 te Nieuwerkerk aan den IJssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken ingevolge artikel 3.9a, van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Met ingang van 23 juni ligt het vastgestelde wijzigingsplan Groenendijk 127, te Nieuwerkerk aan den IJssel, gedurende zes weken ( tot en met 3 augustus 2011 ) ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den Ijssel. Het plan is gedurende deze periode tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is ook te downloaden vanaf de FTP server van de gemeente http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl. Op de website van de gemeente Zuidplas www.zuidplas.nl is het plan tevens als pdf-bestand in te zien.

Inhoud van het wijzigingsplan

Op de locatie aan de Groenendijk 127 te Nieuwerkerk aan den IJssel ligt de bestemming ‘recreatieve doeleinden’ met de subbestemming ‘zomerhuis’. Het wijzigingsplan regelt middels de, in het bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid, de wijziging ten behoeve van de bestemming ‘wonen’.

Het betreft hier een beeldbepalend object uit 1925. Permanente bewoning van dit cultuurhistorisch gebouw dient de continuïteit en het behoud van de aanwezige waarden.

Beroep

Tijdens de ter inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven