Vestiging voorkeursrecht Stationsplein 26 tot en met 230 (even zijde)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend, dat zij op grond van artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 18 januari 2011 hebben besloten de percelen kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie L, nummers 2301 (oud, 2302 (oud), 2315 A1, 2315 A3 tot en met A 208 aan te wijzen als percelen/appartementsrechten waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. De percelen/appartementsrechten liggen aan het Stationsplein 26 tot en met 230 (even zijde) te Leiden. Het huidige gebruik van de aangewezen percelen wijkt af van de voorgestane inrichting van deze locatie. De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Werkingsduur

De aanwijzing vervalt van rechtswege na drie maanden of zoveel eerder als de gemeenteraad een besluit neemt tot verlenging van de aanwijzing. Burgemeester en wethouders zijn dan ook voornemens de raad van de gemeente Leiden voor te stellen om op grond van artikel 2 Wvg de aanwijzing te verlengen voor een periode van maximaal drie jaar. Binnen deze periode dient de gemeenteraad de aanwijzing te bestendigen op basis van een door haar vastgesteld planologisch kader.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 19 januari as. voor eenieder kosteloos ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis, Stadhuisplein 1, maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot aanwijzing van voormeld perceel staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tot en met 2 maart 2011 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Zienswijzen

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden en gelet op artikel 4:8 van de Awb worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om tot en met 2 maart 2011 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Belanghebbenden die hun zienswijze mondeling kenbaar willen maken, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Vastgoedontwikkeling en Grondzaken, tel. (071) 5165952.

Leiden, 18 januari 2011

Burgemeester en wethouders van Leiden.

Naar boven