Ontwerpbestemmingsplan ‘Bantegaplein’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bantegaplein’ ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 23 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7 te Lemmer. Daarnaast zijn het bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl → ‘actueel’ → ‘bekendmakingen en publicaties’ → ‘ruimtelijke ordening’. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. De optie ‘tonen concept en (voor)ontwerp’ moet aangevinkt staan om het plan zichtbaar te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een verbeelding (plankaart) en planregels en is voorzien van een toelichting. Het plangebied ligt aan de Lijnbaan, de Schoolstraat, de Bantegastraat en de Parkstraat te Lemmer. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een supermarkt met daarboven 9 appartementen op het huidige parkeerterrein aan de Lijnbaan, en een parkeerkelder met daarboven een parkeerterrein op de locatie van de afgebroken basisschool De Dam aan de Bantegastraat/Parkstraat.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk. U kunt uw zienswijze sturen aan: de gemeenteraad van Lemsterland, postbus 2, 8530 AA Lemmer;

  • mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met Gerben Kampen of Klaas Hessel Adema van de sector Grondgebied.

Lemmer, 22 juni 2011

Naar boven