Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Dronten - Lage Vaart en omgeving (2030)

Het college van Dronten maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de Lage Vaart en omgeving, voor zover gelegen in en nabij de kern Dronten. Dit bestemmingsplan heeft globaal betrekking op een deel van de dorps- en havenkom ten westen van het centrum, de sportvelden, het Wisentbos en het natuurgebied parallel aan de Lage Vaart tot en met de voormalige groenvoerdrogerij. Het doel van het bestemmingsplan is het bieden van een actuele regeling voor de bestaande situatie enerzijds en het planologisch mogelijk maken van een gewenste toekomstige ontwikkeling anderzijds: een ligplaats voor een boot ten behoeve van jongerenwerk (Free XS).

Inspraak

Vanaf donderdag 23 juni 2011 tot en met 4 augustus 2011 ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan Dronten Lage Vaart en omgeving (2030) ter inzage bij:

  • de publieksbalie in het gemeentehuis

  • de bibliotheek te Dronten.

Tevens is het plan digitaal te raadplegen op:

  • www.dronten.nl (onder het submenu Mijn gemeente, Bouwen en Wonen - bestemmingsplannen)

  • www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op woensdag 20 juli 2011 van 16.00 uur–19.00 uur zal in het gemeentehuis te Dronten een informatie inloopmiddag worden gehouden. Tijdens deze middag heeft u ook de gelegenheid het bestemmingsplan in te zien en vragen te stellen. Een reactie kunt u vervolgens schriftelijk indienen.

Bent u niet in de gelegenheid om tijdens de inloopmiddag langs te komen en wilt u wel vragen stellen, dan kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, tel. (0321) 388 251 of per e-mail aan secretariaatreo@dronten.nl.

Tijdens de inzageperiode kan iedereen schriftelijk of mondeling een reactie inbrengen. Deze kunt u richten aan burgemeester en wethouders, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC Dronten. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via tel. (0321) 388 251.

Dronten, 22 juni 2011

Het college van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven