Bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Voorweg Oostvoorne’

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 31 mei 2011 het bestemmingsplan en het exploitatieplan ‘Voorweg Oostvoorne’ hebben vastgesteld.

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan en het exploitatieplan liggen vanaf 23 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. Het bestemmingsplan is ook te downloaden van de gemeentelijke website: www.westvoorne.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘vastgesteld’, en in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De grenzen van het plangebied van het bestemmingsplan worden gevormd door de Voorweg, de Molendijk, de Hoefweg, de westelijke grens van het perceel Hoefweg 1 en de zuidelijke- en noordoostelijke grens van de begraafplaats.

Het bestemmingsplan maakt de aanleg van een nieuwe woonwijk mogelijk met 108 grondgebonden woningen. De begraafplaats van Oostvoorne wordt in het bestemmingsplan opgenomen, evenals de brandweergarage aan de Voorweg en enkele bestaande woningen aan de Voorweg en de Molendijk. Hierdoor ontstaat een logische begrenzing van het plangebied.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Het exploitatieplangebied bevat de percelen binnen het plangebied waar bouwplannen mogelijk worden gemaakt waarvoor op basis van de Wro de plicht tot kostenverhaal geldt. Omdat niet met alle grondeigenaren exploitatieovereenkomsten zijn gesloten is een exploitatieplan verplicht. Het exploitatieplan is door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de raad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpexploitatieplan in te dienen;

  • belanghebbenden, voor zover het de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft zoals die door de raad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit kan alleen worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor moet binnen de termijn van de terinzagelegging van het vastgestelde plan beroep worden ingesteld en moet ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak worden ingediend op het bovengenoemde adres. Wanneer een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Rockanje, 22 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris,

Hans Postema.

De burgemeester,

Peter de Jong.

Naar boven