Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 10 juni 2011, nr. DCB/CZW/WBI 2011-2000211235 houdende de vaststelling van de maximale vergoeding voor emolumenten van het burgerlijk rijkspersoneel (Regeling vaststelling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel 2011–2012)

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 3a, eerste lid, van het Besluit betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel;

Besluit:

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder besluit: het Besluit betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel.

Artikel 2

Het maximum van het verschuldigde bedrag voor het van rijkswege verstrekte genot van:

  • a. verwarming van de woning, bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder b, van het besluit, wordt gesteld op € 104,74;

  • b. energie voor kookdoeleinden, bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder c, van het besluit, wordt gesteld op € 34,86;

  • c. elektrische energie, anders dan voor verwarming van de woning en voor kookdoeleinden, bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder d, van het besluit, wordt gesteld op € 25,14;

  • d. leidingwater, bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder e, van het besluit, wordt gesteld op € 15,89.

Artikel 3

Het verschuldigde bedrag voor het gebruik van een dienstauto voor het afleggen van privé-kilometers, bedoeld in artikel 3a, eerste lid, van het besluit, wordt gesteld op € 0,22 per verreden kilometer.

Artikel 4

De Regeling betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel en de regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 14 mei 2007, nr. 2007-0000166277, houdende de vaststelling van de emolumenten burgerlijk rijkspersoneel (Stct. 2007, 110) worden ingetrokken.

Artikel 5

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2011.

Artikel 6

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vaststelling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel 2011–2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

In artikel 3, eerste lid, van het Besluit betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel wordt de vergoeding geregeld die een betrokkene verschuldigd is voor het van rijkswege verstrekte genot van een woning en verdere verstrekkingen in die woning. Voor het van rijkswege verstrekte genot van verwarming van de woning, energie voor kookdoeleinden, elektrische energie anders dan voor verwarming van de woning en voor kookdoeleinden, en leidingwater is als vergoeding een percentage van de bezoldiging vastgesteld, zij het dat de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die vergoeding maximeert. Jaarlijks worden die maxima met ingang van 1 juli aangepast aan de ontwikkeling van de consumentenprijzen van gas, elektriciteit en water.

De nieuwe bedragen treden in werking met ingang van 1 juli 2011. De bedragen zijn ten opzichte van de vanaf 1 juli 2010 geldende bedragen aangepast op basis van de door het CBS gepubliceerde prijsontwikkeling over de periode april 2010 tot en met maart 2011.

Ook het verschuldigde bedrag per kilometer voor het privégebruik van een dienstauto wordt jaarlijks vastgesteld. Dit bedrag is gekoppeld aan de kilometervergoeding bij dienstreizen, zoals vastgesteld op grond van artikel 2 van de Reisregeling binnenland. Het verschuldigde bedrag voor het privégebruik van een dienstauto blijft 3/5 deel van de kilometervergoeding. In 2006 is de kilometervergoeding voor het gebruik van een privé-vervoermiddel tijdens een dienstreis vastgesteld op € 0,37. Omdat het laatstbedoelde bedrag niet is gewijzigd, wijzigt het op grond van het Besluit betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel vastgestelde bedrag ook niet.

De bedragen in de Regeling betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel van 6 juli 2010 zijn vanaf 1 juli 2011 niet meer correct en worden vervangen door de bedragen in de nieuwe regeling. De regeling van 6 juli 2010 moet daarom worden ingetrokken. Tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt de regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 14 mei 2007, nr. 2007-0000166277, houdende de vaststelling van de emolumenten burgerlijk rijkspersoneel (Stct. 2007, 110), in te trekken, hetgeen nog niet was gedaan.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

Naar boven