Aanvraag bouwvergunning bouwplan ‘Ter Nieuburch’

Wet op de Ruimtelijke Ordening – artikel 19

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk maken bekend, dat op 31 oktober 2007 door AM Wonen B.V. een bouwvergunning is gevraagd voor het realiseren van het bouwplan ‘Ter Nieuburch’, omvattende woningen, een bioscoop, een grand-café en expositie- en culturele ruimten op de voormalige stadhuislocatie aan de Generaal Spoorlaan 2–6 in Rijswijk. Het plan is strijdig met het geldende bestemmingsplan ‘Te Werve’.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van het bouwplan een vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, en een bouwvergunning te verlenen.

In verband hiermee liggen de bouwtekeningen, de ruimtelijke onderbouwing inclusief bijlage, het ontwerpvrijstellingsbesluit en de ontwerpbouwvergunning met ingang van 24 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai ligt ook ter inzage; dit is een afzonderlijke procedure.

Gedurende deze periode kan iedereen een zienswijze over het ontwerpvrijstellingsbesluit en de ontwerpbouwvergunning naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Indien u uw zienswijze mondeling wilt indienen kunt u hiervoor tijdens kantooruren contact opnemen met de heer E. Bontenbal, telefoonnummer 070 326 1119.

Wij wijzen erop dat te zijner tijd tegen het definitieve besluit en de definitieve bouwvergunning geen bezwaar kan worden gemaakt.

Als de vrijstelling en de bouwvergunning zijn verleend kunnen alleen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpvrijstellingsbesluit en de ontwerpbouwvergunning, beroep instellen bij de rechtbank ’s-Gravenhage.

Rijswijk, 23 juni 2011

Burgemeester en Wethouders,

G.W. v.d. Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven