Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Busdoorsteek Pasteurstraat

De gemeenteraad van Hengelo heeft op 31 mei 2011 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • Busdoorsteek Pasteurstraat

Jarenlang was er sprake van een busdoorsteek ter plaatse van Trivium naar de Deldenerstraat. Deze doorsteek is niet meer mogelijk. Daardoor kan de bus in de huidige situatie al nauwelijks op tijd de route rijden. Binnenkort rijdt de bus via het Gezondheidspark naar de Deldenerstraat. Dit levert nog verdere vertragingen op. Om dit probleem op te lossen, is er een rijtijdenonderzoek uitgevoerd. Hierbij zijn de huidige route en 2 alternatieven onderzocht. Daaruit blijkt dat een route met aanleg van een busdoorsteek op de kruising Deldenerstraat - Pasteurstraat verreweg de beste oplossing is. Om een dergelijke oplossing mogelijk te maken, wordt het bestemmingsplan herzien en zal aanvullend een verkeersbesluit worden genomen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Deze wijzigingen betreffen vooral wijzigingen in de toelichting naar aanleiding van zienswijzen om de aanleiding van de ontwikkeling, het ontwerp en het hoofdstuk over beleid te verduidelijken. Op de verbeelding, de regels en in de toelichting van het bestemmingsplan zijn tevens ambtshalve wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn opgenomen in de ‘Staat van wijzigingen’ die bij de stukken is gevoegd.

Inzien

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 22 juni 2011 tot en met 2 augustus 2011 op afspraak (074-2459647) inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 te Hengelo en op http://www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0036-0301.

Beroepschrift

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Naar boven