Vaststelling gewijzigd facetbestemmingsplan ‘Zone Industrielawaai Nijverkamp’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 12 mei 2011 het facetbestemmingsplan ‘Zone Industrielawaai Nijverkamp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Voor een deel van het bedrijventerrein Nijverkamp is een nieuwe geluidszonering bepaald. Om in de toekomst met deze nieuwe geluidszonering te kunnen werken bij (onder andere) het verlenen van milieuvergunningenvoor bedrijven, moet de zonegrens in bestemmingsplannen worden vastgelegd.

Het facetbestemmingsplan is gericht op een planologische regeling voor een deel van de nieuwe zonegrens rondom het gezoneerde bedrijventerrein.

De gevolgen van het bestemmingsplan zijn beperkt. Het plan regelt alleen dat de nieuwe geluidszone planologisch wordt vastgelegd zodat er straks mee gewerkt kan worden. Het plan heeft geen gevolgen voor de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van de gronden binnen de zonegrens.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er enkele wijzigingen in het plan verwerkt. Dit betreft voornamelijk aanpassingen op onderdelen naar aanleiding van ingediende zienswijzen. De wijzigingen staan vermeld in een overzicht van wijzigingen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van 23 juni 2011 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Ook op de website van de gemeente Veenendaal (www.veenendaal.nl) kunt u het bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen inzien bij het thema ‘Bestuur en organisatie’, onder het kopje ‘Bekendmakingen’.

Beroep

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden daartegen beroep instellen. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan. Belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan kunnen eveneens beroep instellen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een belanghebbende bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht. Voor deze belanghebbenden geldt dus niet het vereiste dat zij in een eerdere fase zienswijzen moeten hebben ingebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De besluiten tot vaststelling treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met de heer Erik Groen in ’t Wout of Han van den Ham van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 778/538 343.

Naar boven