Opnieuw vaststellen bestemmingsplan Golfbaan Hoogland-West

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Golfbaan Hoogland-West gedurende zes weken ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 14 juni 2011 gewijzigd opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Golfbaan Hoogland-West maakt de realisatie van een 9 holes golfbaan met drivingrange mogelijk. Ook wordt het mogelijk om in de hallen aan de Bunschoterstraat 23 te Hoogland een indoorgolfbaan, clubgebouw, kleedruimte, golfshop, golffitness, opslag en ondersteunende horeca te realiseren.

Wijzigingen naar aanleiding van uitspraak Voorzitter

Het bestemmingsplan wordt gewijzigd opnieuw vastgesteld naar aanleiding van de uitspraak van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 13 mei 2011, op een verzoek om voorlopige voorziening. De wijzigingen zien enkel op het feit dat het inrichtingsplan van een legenda is voorzien en een duidelijkere koppeling in de regels van het bestemmingsplan met het inrichtingsplan, dat als bijlage 1 bij de regels is opgenomen.

Wijzigingen bij vaststelling op 14 december 2010

In plaats van de turnvereniging GymXL komt nu in de voormalige manegehallen o.a. indoorgolf en opslag welk gebruik beter past bij de bestemming op het aangrenzende terrein waar de initiatiefnemer van plan is om de golfbaan aan te leggen. Daarnaast zijn er wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen, gewijzigde onderverdeling in de archeologische beleidskaart en wijzigingen als gevolg van de invoering van de Wabo.

Procedure

Van donderdag 23 juni 2011 tot en met woensdag 3 augustus 2011 liggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage in het Stadsinformatiecentrum. De Observant aan het Stadhuisplein 7. De Observant is op werkdagen geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Het digitale bestemmingsplan is voor iedereen te raadplegen via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl en in pdf via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’ en vervolgens op ‘Buitengebied West’).

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, of de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, kan van vrijdag 24 juni tot en met donderdag 4 augustus 2011 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl /onze werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn (artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening). Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Naar boven