Bestemmingsplan ‘Kleinschalige bedrijventerreinen 2011’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Bij besluit van 12 mei 2011 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan ‘Kleinschalige bedrijventerreinen 2011’ vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het plan omvat een integrale actualisering van de juridisch planologische regeling voor een aantal kleine bestemmingsplannen die betrekking hebben op een bedrijventerrein. Het bestemmingsplan kan gekarakteriseerd worden als een zogenaamd beheersplan. Dat wil zeggen dat overwegend de bestaande situatie wordt vastgelegd.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Verbeelding (kaart)

Op kaartblad 3 van 8 wordt het plangebied in noordelijke richting met 4.910 m2 uitgebreid. Hierop blijft de bestemming Agrarisch liggen met daaraan toegevoegd een wro-zone – wijzigingsgebied.

Op kaartblad 3 van 8 worden de aanduidingen ‘sb-aan-2’ en ‘sb-pk’ toegevoegd.

Op kaartblad 6 van 8 vervalt de wro-zone – ontheffingsgebied – 1. Op dit gedeelte wordt de bestemming ‘specifieke vorm van bedrijf – huisvesting eigen werknemers’ gelegd.

Toelichting

  • In de toelichting zijn enkele redactionele aanpassingen.

  • Aan § 2.3 wordt een alinea toegevoegd met betrekking tot de handreiking voor het huisvesten van arbeidsmigranten op de Bevelanden.

  • § 3.6 is gewijzigd in die zin dat is aangegeven dat huisvesting van eigen werknemers op het bedrijf bij recht mogelijk is.

  • § 6.2.2, onder kopje Bedrijf, is gewijzigd in die zin dat hier wordt aangegeven dat huisvesting van eigen werknemers op het bedrijf bij recht mogelijk is.

  • § 8.1 is gewijzigd in die zin dat aangegeven wordt dat en waarom slechts één van de twee inspraakreacties wordt beantwoord.

  • Hoofdstuk 9 Gewijzigde vaststelling is toegevoegd.

Regels

  • In artikel 1 is de begripsbepaling voor ‘arbeidsmigrant’ verwijderd.

  • In artikel 1 is de begripsbepaling voor ‘bos- en beplantingstrook’ aangepast.

  • In diverse artikelen is de tekst voor de specifieke gebruiksregels aangepast aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

  • In artikel 5.1.1. is onder r een regel toegevoegd: ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – huisvesting eigen werknemers’: uitsluitend de huisvesting van eigen werknemers in de vorm van logies.

  • In artikel 5.4.2 is onder toelaatbaar gebruik een artikel toegevoegd waarin wordt geregeld onder welke voorwaarden artikel 5.1.1 onder r is toegestaan.

  • In artikel 6 is onder 6.1.1.a een ‘aarden wal’ toegevoegd.

  • Artikel 15.3 is aangepast in die zin dat de voorwaarden onder meer zijn aangepast op provinciaal en gemeentelijk beleid.

  • In de bijlagen is bijlage 3 toegevoegd. In deze bijlage wordt de Wro-zone-wijzigingsgebied voor kaartblad 3 van 8 ingevuld.

Bijlagenboek

  • Bijlage 2, Inspraakrapport, blz. 2: In het inspraakrapport werd gesproken over twee inspraakreacties. Maar één van deze inspraakreacties was gericht tegen een deel van het bestemmingsplan dat in de slag van voorontwerpbestemmingsplan naar ontwerpbestemmingsplan alsnog buiten het plan is gelaten. Het inspraakrapport is hierop aangepast.

  • Bijlage 2, Inspraakrapport, blz. 3, 4e alinea: niet de provincie maar de Kroon heeft gedeeltelijk goedkeuring onthouden aan het huidige bestemmingsplan. Het inspraakrapport is hierop aangepast.

  • Bijlage 3, Vooroverlegrapport: De provincie heeft onder meer een opmerking gemaakt over de binnendijk gelegen binnen het bedrijventerrein Korenhalmdijk-Lange Mairedijk te ’s-Gravenpolder. Aangezien dit deel in het ontwerpbestemmingsplan alsnog buiten het plan is gelaten, komt deze opmerking en het antwoord daarop te vervallen. Het vooroverlegrapport is hierop aangepast.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 23 juni 2011 het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Vul dan in het venster ‘ID’ de volgende plancode in: NL.IMRO.0654.BPKB2011. U kunt de stukken ook inzien via www.borsele.nl.

Daarnaast ligt het vaststellingsbesluit samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan kan een belanghebbende beroep instellen. Dit is mogelijk op grond van artikel 8.2, lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening. U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 24 juni 2011 tot en met 4 augustus 2011.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 22 juni 2011

Naar boven