Bekendmaking Wet voorkeursrecht gemeenten, gebied Bulkstraat, Wouw

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 1 juni 2011 op grond van het bepaalde in artikel 5 Wvg heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden (één perceel) in het gebied Bulkstraat te Wouw; globaal wordt dit gebied begrensd aan de noordzijde door de Bulkstraat, aan de westzijde door de Plantagebaan, aan de zuidzijde door de spoorlijn Roosendaal–Bergen op Zoom en aan de oostzijde de sloot tussen Bulkstraat en spoorlijn.

Het plangebied is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor woondoeleinden, bedrijfsdoeleinden, openbaar groen en water met bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken. Het aangewezen perceel is nader aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende perceelslijst. Dit raadsbesluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant.

Het besluit van de gemeenteraad ligt samen met verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop het aangewezen perceel en de overige relevante gegevens, met ingang van 20 juni 2011 op het stadskantoor ter inzage.

Het stadskantoor is gevestigd te Roosendaal aan Stadserf 1 en is tijdens werkdagen gedurende kantooruren geopend. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien op donderdag tussen 18.00 en 19.30 uur en na telefonische afspraak met de heer K. Vermunt, bereikbaar op telefoonnummer (0165) 579 464.

Het raadsbesluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld.

De belanghebbenden (eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden) met betrekking tot het aangewezen perceel ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat voor belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open gedurende zes weken na de dagtekening van de publicatie in de Staatscourant. Bezwaarschriften kunnen worden gericht aan:

De raad van de gemeente Roosendaal, Postbus 5000 te 4700 AK Roosendaal

Het bezwaar moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • a. De naam en het adres van de indiener.

  • b. Dagtekening.

  • c. Een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht.

  • d. De gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Degene die een bezwaarschrift bij de gemeente heeft ingediend kan u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda. Een dergelijk verzoek kan worden gericht aan: De rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, T.a.v. de edelachtbare voorzieningenrechter

Postbus 90110 te 4800 AR Breda

Roosendaal, 20 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Roosendaal,

J.M.L. Niederer,

burgemeester.

J.P. Kruf,

secretaris.

Naar boven