Vaststelling Bestemmingsplan Kop van Gravestein

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de stadsdeelraad van het stadsdeel Zuidoost op 31 mei 2011 het bestemmingsplan Kop van Gravestein ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt aan de noordzijde van de Bijlmermeer in de E-buurt Oost, ter plaatse van het noordelijke einde van de galerijflat Gravestein. Het ontwerpbestemmingsplan Kop van Gravestein vervangt een gedeelte van het bestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer en heeft tot doel een actueel juridisch-planologisch kader te bieden voor de renovatie van de kop van de flat Gravestein. Het in het bestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer opgenomen maximum van 30 woningen betrof de nieuw te realiseren woningen aan de kop van de flat Gravestein. Binnen het bestemmingsvlak is per abuis echter ook een deel van de inmiddels gerenoveerde woningen van de flat Egeldonk opgenomen. Er worden 23 nieuwe appartementen gerealiseerd. Dit zijn er vier meer ten opzichte van het oorspronkelijk aantal woningen in Gravestein. In het plangebied bevinden zich na afronding van de werkzaamheden 59 appartementen.

Het bestemmingsplan Kop van Gravestein ligt vanaf donderdag 16 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09:00 tot 15:30 uur. Een digitale versie van het bestemmingsplan is te downloaden op de website van het stadsdeel. Hoewel de digitale versie van het uitwerkingsplan gelijk is aan het exemplaar dat is vastgesteld, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies en/of dat de digitale versie niet goed leesbaar is. Voor de zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van de herziening van het bestemmingsplan op van Gravestein. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan Kop van Gravestein. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen eveneens beroep instellen. Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De belanghebbende, die een beroepschrift heeft ingediend, en die meent een spoedeisend belang te hebben, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als het indienen van een verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Amsterdam Zuidoost, woensdag 15 juni 2011,

Het Dagelijks Bestuur,

M. La Rose,

voorzitter.

Ch.M. Rach,

secretaris.

Naar boven