Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Oosthoek

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken bekend dat van 16 juni tot en met 27 juli 2011 het voorontwerpbestemmingsplan Oosthoek ter visie ligt. Gedurende deze periode wordt eenieder in de gelegenheid gesteld op dit plan in te spreken.

Het bestemmingsplan Oosthoek dient ter actualisatie van het bestaande bestemmingsplan Oosthoek (1995) en de 1ste herziening (2000). Het plangebied komt overeen met de grenzen van het huidige plan en beslaat het bedrijventerrein Oosthoek en (het Zoeterwoudse deel van) de Rijneke boulevard. Aan de noord- en oostzijde is de plangrens gelijk aan de gemeentegrens. Aan de westzijde vormt de Weipoortse Vliet de grens. Aan de zuidzijde ligt de plangrens net ten zuiden van de Hoge Rijndijk.

Het bestemmingsplan legt in beginsel de bestaande situatie vast. In de loop der jaren hebben er ten opzichte van het momenteel geldende plan wel wijzigingen plaatsgevonden. Deze worden in het nieuwe plan verwerkt. Een grote wijziging die wordt voorgesteld in dit plan is dat de Rijneke boulevard primair bestemd wordt ten behoeve van detailhandel en dat de vestiging van andere bedrijvigheid daar wordt uitgesloten. Dit heeft tevens gevolgen voor de geluidzone. Deze zal niet meer gelden voor de gronden van de Rijneke boulevard.

Het voorontwerpbestemmingsplan is als volgt te raadplegen:

  • Een papieren versie wordt ter inzage gelegd bij het Omgevingsloket in het Gemeentehuis van Zoeterwoude Noordbuurtseweg 27, 2381 ET Zoeterwoude (geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, donderdag tevens van 16.00 tot 19.00 uur).

  • De digitale versie (in .pdf) kunt u inzien op onze website www.zoeterwoude.nl, onder ‘ruimtelijke plannen en bouwprojecten’ → ‘bestemmingsplannen’ → ‘bestemmingsplannen in voorbereiding’ → ‘Oosthoek’.

  • De digitale versie is tevens in te zien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0638.BP00009-VOW1)

Een inspraakreactie kunt u gedurende de hierboven genoemde inspraaktermijn van 6 weken zowel schriftelijk als mondeling indienen.

Schriftelijke inspraakreacties kunt u indienen bij Burgemeester en Wethouders van Zoeterwoude, Postbus 34, 2380 AA Zoeterwoude. In deze inspraakreactie vragen wij u een goede onderbouwing te geven van uw reactie. Ook vragen wij u in de inspraakreactie duidelijk uw adres te vermelden met het oog op toekomstige berichtgeving.

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie verzoeken wij u een afspraak te maken met de behandelende ambtenaar, de heer Petros Ceelen, 071-5806393.

Na deze periode van inspraak zal het voorontwerpplan verwerkt worden tot een ontwerpplan. Dat ontwerpplan zal tevens 6 weken ter visie gelegd worden. De planning is dat dit in rond de jaarwisseling zal zijn. Het zal dan mogelijk zijn om uw zienswijzen kenbaar te maken. Vervolgens verwachten wij dat de gemeenteraad het definitieve plan in het voorjaar van 2012 kan vaststellen.

Zoeterwoude, 15 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude,

de secretaris,

W.A.M. Zoetemelk-van der Hulst.

De burgemeester,

E.G.E.M. Bloemen.

Naar boven