Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en -exploitatieplan ‘Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening, en artikel 110c van de Wet geluidhinder, bekend dat van donderdag 17 juni 2011 tot en met 28 juli 2011 voor eenieder ter inzage liggen:

het ontwerpbestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’ met bijbehorend ontwerpexploitatieplan, en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden.

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op een tweetal deelgebieden van Green Park Aalsmeer. De betreffende deelgebieden (9 en 10) zijn globaal gelegen tussen de Hornweg, de Machineweg, de Legmeerdijk en het nieuwe wegtracé van de provinciale weg N201.

Het bestemmingsplan heeft tot doel om een deel van het verouderde glastuinbouwgebied tussen de woonkernen Aalsmeer en Nieuw Oosteinde te kunnen omvormen tot een modern bedrijvenpark, dat is toegesneden op de toekomst van de – voor deze regio belangrijke – sierteeltsector.

Het bijbehorende exploitatieplan biedt de grondslag voor het publiekrechtelijke kostenverhaal. Dit betekent dat de gemeente bepaalde kosten in het kader van de gebiedsontwikkeling kan verhalen op de eigenaren van de gronden in het exploitatiegebied. Het kostenverhaal via het exploitatieplan is enkel aan de orde bij het verlenen van een omgevingsvergunning.

Het bestemmingsplan maakt op een aantal percelen langs de Hornweg en de Machineweg nieuwe woningbouw mogelijk. Vanwege het wegverkeerslawaai zal bij deze woningen in alle gevallen de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting wordt overschreden. Ingevolge de Wet geluidhinder dienen – voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan – hogere grenswaarden te worden vastgesteld voor de vier toekomstige woningen langs de Hornweg, alsmede de zeven toekomstige woningen langs de Machineweg.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit planregels en een planverbeelding, en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’ bekijken op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt gedurende bovengenoemde periode op werkdagen tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage op het gemeentekantoor aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. Het ontwerp is in pdf formaat ook te zien op de gemeentelijke website: www.aalsmeer.nl.

Inzien ontwerpexploitatieplan

Het exploitatieplan omvat onder meer een kaart van het exploitatiegebied, een faseringsregeling en een exploitatieopzet. Ook worden er locatie-eisen gesteld aan de wijze van bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en het inrichten van de openbare ruimte.

Het ontwerpexploitatieplan ligt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage op het gemeentekantoor, en is in pdf formaat ook te zien op de gemeentelijke website: www.aalsmeer.nl.

Inzien ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder, ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op het gemeentekantoor en is in pdf formaat ook te zien op de gemeentelijke website: www.aalsmeer.nl.

Zienswijzen indienen over het bestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van ‘Ontwerp bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. Koch, of bij diens afwezigheid, met een van de andere medewerkers van het cluster Ruimtelijke Ordening (tel: 0297-387 575).

Zienswijzen indienen over het exploitatieplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tevens een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpexploitatieplan. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding ‘Ontwerpexploitatieplan Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw A.B. van der Poel (tel: 0297-387 587).

Zienswijzen indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tevens een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van ‘Ontwerpbesluit hogere grenswaarden GPA, deelgebieden 9 en 10’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. Koch, of bij diens afwezigheid, met een van de andere medewerkers van het cluster Ruimtelijke Ordening (tel: 0297-387 575).

Aalsmeer, 24 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven