Vaststelling projectbesluit EBC-Noord

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel maken bekend dat zij op 9 juni 2011 een projectbesluit ex artikel 3.10 Wet ruimtelijke ordening hebben vastgesteld voor de bouw van Educatief Basis Centrum Noord (EBC Noord). Tevens heeft het college op 9 juni 2011 besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het (definitieve) projectbesluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Het projectbesluit omvat het plan om EBC Noord te realiseren op de locatie van de huidige basisschool aan de Cornelis Trompstraat. Dit plan beoogt het samenvoegen van twee basisscholen ('t Kwekkeveld en De Vossenberg), een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang in Schijndel-Noord. Via dit projectbesluit wordt een wijziging van het bestemmingsplan Boschweg Zuid West 2010 mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het projectbesluit met bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen vanaf vrijdag 17 juni tot en met donderdag 27 juli 2011 ter inzage. Het projectbesluit is te raadplegen via de gemeentelijke website www.schijndel.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl waar het te vinden is onder NL.IMRO.0844.PBEBCNoord-VG00. Ook kan het projectbesluit worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Sector bestuursrecht van de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Voorwaarde voor dit beroep is dat degene tijdig zienswijze naar voren heeft gebracht. Deze voorwaarde geldt niet voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zienswijze naar voren heeft gebracht. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor zover uw bezwaren betrekking hebben op het te bouwen bouwplan kunt u tegen de verleende bouwvergunning bezwaar maken en dan tevens bezwaar maken tegen de onderdelen van dit projectbesluit die betrekking hebben op het te bouwen bouwplan.

Het besluit tot vaststelling van het projectbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit projectbesluit kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 073 544 09 99. Voor het inzien van het projectbesluit in het informatiecentrum hoeft u geen afspraak te maken. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven