Vastgesteld bestemmingsplan De Pas 2010

Vanaf donderdag 16 juni 2011 ligt het bestemmingsplan De Pas 2010 zes weken ter inzage. U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

  • op papier in de gemeentewinkel;

  • digitaal via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0222.NL.IMRO.0222.R06B077A-0003.

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen. U hebt hiervoor een gml-viewer nodig.

Dit bestemmingsplan betreft de gronden van woonwijk De Pas en wordt aan de noordoostzijde begrensd door de J.F. Kennedylaan met daaraan aansluitend woonwijk Overstegen en woonwijk Schöneveld. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Terborgseweg. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan het centrum en aan de noordwestzijde aan woonwijk De Veentjes.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 28 april 2011.

De wijzigingen behelzen op hoofdlijnen:

  • Verwerking van het Planologische Beleid 2011;

  • Aanpassing van de gebruiksregels voor parkeernormen;

  • Aanpassing van de voorwaarden van enkele wijzigingsbevoegdheden;

  • Verwijdering van de regeling t.a.v. beeldbepalende panden;

  • Wijziging van de bestemming 'Bedrijf' aan Julianaplein 12 in de bestemming 'Centrum';

  • Opname van bouwvlakken aan Dokter Bardetplaats;

  • Horecafuncties in de bestemming Gemengd beperken tot de bestaande horeca;

  • Aanpassing van het bouwvlak Wilhelminastraat 3/3 A;

  • Juridisch verfijnen van de planregels;

  • Juridisch corrigeren van de planregels als gevolg van de Wabo.

Het raadsbesluit ligt eveneens ter inzage.

Een belanghebbende kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 27 juli 2011) tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen. Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel beroep als verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Dit is € 150,– voor natuurlijke personen en € 298,– voor verenigingen, stichtingen, bv's, et cetera. Wilt u meer informatie? Ga dan naar www.raadvanstate.nl of neem contact op met de gemeentewinkel, tel. (0314) 377 377.

Naar boven