Ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Eemnesserweg 13’

Burgemeester en wethouders van Eemnes maken bekend dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening in combinatie met artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Eemnesserweg 13’ in Eemnes, ter inzage ligt.

Ligging plangebied

Het plangebied omvat het perceel Oud Eemnesserweg 13 en bevindt zich in het buitengebied van Eemnes, ten zuiden van het knooppunt Eemnes (het klaverblad van de Rijkswegen A1 en A27) en nabij de gemeentegrens met Baarn. Het plangebied wordt begrensd door de Oud Eemnesserweg en enkele agrarische percelen. Het perceel beslaat een oppervlak van ongeveer 3.000 m2.

Binnen de inrichting is er sprake van het opslaan van vuurwerk. Bestemmingsplantechnisch vormt dit een terugkerend probleem, aangezien de opslag slechts is toegestaan ten behoeve van de vigerende bestemming ‘tentenverhuurbedrijf’. In dit verband zijn tijdelijke vrijstellingen (WRO) en tijdelijke ontheffingen (Wro) verleend. Sinds de vaststelling van het vigerende bestemmingsplan zijn enkele bouwplannen (legaal) gerealiseerd, zoals een overkapping en een vuurwerkbewaarplaats. Dit bestemmingsplan heeft tot doel om het actuele gebruik en de genoemde ontwikkelingen juridisch te borgen, dan wel mogelijk te maken. Gekozen is voor een gedetailleerd bestemmingsplan als kaderstellend instrument voor de toekomst.

Periode van terinzagelegging

Het college legt het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Eemnesserweg 13’ op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wro met ingang van 20 juni 2011gedurende zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Eemnesserweg 13’ kunt u inzien bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Eemnesserweg 13’ te raadplegen via de website www.Ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente (www.Eemnes.nl).

Indienen van een zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen omtrent het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Eemnesserweg 13’. U kunt uw zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Eemnes, postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘ontwerpbestemmingsplan Oud-Eemnesserweg 13’. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzageligging, een afspraak te worden gemaakt. U kunt hiervoor contact opnemen met het Team Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer ( 035-75 13 207). Het is niet mogelijk telefonisch of via de email uw zienswijze kenbaar te maken.

Naar boven