Bestemmingsplan Den Dolder-Zuid, Bosch en Duin, Huis ter Heide-Noord

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist bekend dat zij het bestemmingsplan ‘Den Dolder-Zuid, Bosch en Duin, Huis ter Heide-Noord’ voorbereiden.

Het plangebied omvat het deel van de kern Den Dolder dat ten zuiden van de spoorlijn Utrecht-Amersfoort ligt, de villawijk Bosch en Duin en het deel van Huis ter Heide dat ten noorden van de Amersfoortseweg ligt. Het plan is er op gericht om een adequaat en actueel beleidsinstrument te hebben dat voldoet aan de huidige wettelijke eisen. Het plan heeft daarbij een consoliderend karakter: de bestaande planologische situatie is zo veel mogelijk als uitgangspunt genomen. Nieuwe ontwikkelingen, zoals de ontwikkeling van de Vliegbasis Soesterberg, behoeven en krijgen een eigen, separate procedure.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, en de stukken die daarop betrekking hebben, liggen vanaf donderdag 16 juni tot en met woensdag 27 juli 2011 (6 weken) ter inzage in de Publiekshal van de gemeente Zeist, openingstijden ma. t/m wo. 08.00 uu–15.00 uur, do.12.00 uur–20.00 uur en vr. 08.00 uur–12.30 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten → Bosch & Duin en Huis ter Heide.

Zienswijzen

Gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen heeft eenieder de gelegenheid om een inspraakreactie kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar Gemeente Zeist (t.a.v. Niels Geelkerken), Postbus 513, 3700 AM Zeist. Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met Niels Geelkerken, team Vergunningen via telefoonnummer 14 030. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt.

Vervolg

Na de terinzagelegging zullen de ingediende zienswijzen gebundeld worden en van een gemeentelijke reactie worden voorzien. Het ontwerpbestemmingsplan zal op basis daarvan aangepast worden, waarna over de vaststelling ervan wordt besloten. Dat besluit wordt gepubliceerd, waarna het samen met het bestemmingsplan voor een periode van zes weken wederom ter inzage ligt met, onder voorwaarden, de mogelijkheid om hiertegen beroep aan te tekenen.

Naar boven