Ontwerp-projectafwijkingsvergunning Nieuweweg 30–32, plan De Koekoek (reg. nr. U1 2011264/olo 136154)

In verband met de voorgenomen bouw van een woonzorgcomplex op het perceel Nieuweweg 30–32 is door Patrimonium Woonstichting te Veenendaal een aanvraag voor een omgevingsvergunning, fase 1 ingediend.

De activiteit waarvoor de vergunning is aangevraagd omvat het afwijken van het geldende bestemmingsplan. De bouw van dit complex is namelijk in strijd met het ter plaatse nog geldende bestemmingsplan ‘Uitbreidingsplan Gelders Veenendaal’.

Bouwplan

Het hiermee in verband staande bouwplan zal bestaan uit zorgappartementen, kleinschalige woonvoorzieningen voor bewoners met een hoge zorgvraag, dagopvang, een kennis- en behandelcentrum en een commerciële ruimte. Het hoogste deel van het bouwplan bestaat uit een zogenoemd hoekaccent met 7 bouwlagen, het andere deel bestaat uit respectievelijk vijf en vier bouwlagen.

Afwijkingsbevoegdheid

Omdat het bouwplan past in door de raad vastgestelde ruimtelijke visies voor dit gebied (Centrumvisie 2030 en Structuurvisie Veenendaal 2025), overwegen burgemeester en wethouders om met het toepassing geven aan artikel 2.12, eerste lid onder a3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een zogenoemde projectafwijkingsvergunning te verlenen.

Ligging plangebied

Het plangebied Nieuweweg 30–32 wordt begrensd door de Bevrijdingslaan, de Nieuweweg, het pand Nieuweweg 28 en aan de achterzijde door het parkeerterrein behorende bij de meubelzaak ‘Seats en Sofa’s’ aan de Schoolstraat.

Ter inzage

Vanwege het voornemen om vergunning te verlenen liggen het ontwerpbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en andere daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 16 juni 2011 gedurende zes weken dus tot 28 juli 2011 ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Vervolg procedure

Alvorens het college van burgemeester en wethouders de gevraagde vergunning eventueel verlenen zal, overeenkomstig de bepalingen in de Wabo, aan de raad een zogenaamde verklaring van geen bedenkingen worden gevraagd.

Website

Ook op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerp-projectbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.veenendaal.nl onder ‘Bestuur en organisatie’, verder klikken op ‘bekendmakingen’ en daarna op ‘mededeling’

Reageren

Gedurende de terinzagetermijn dus tot 28 juli 2011 kan eenieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk, via de e-mail of mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Per email kunt u deze richten aan info@veenendaal.nl.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 339

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het ontwerpprojectbesluit kunt u eveneens contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en ontwikkeling via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven