Vooraankondiging en inspraak bestemmingsplan Norgerbrug e.o. en planMER gebiedsontwikkeling Norgerbrug

Voor de gebiedsontwikkeling Norgerbrug is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Op basis van de gemeentelijke inspraakverordening en artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro), ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Daarnaast wordt voor de gebiedsontwikkeling Norgerbrug, gelet op het bepaalde in artikel 7.30 van de Wet milieubeheer, een milieueffectrapport (MER) ter inzage gelegd.

Beiden stukken liggen met bijbehorende bijlagen tezamen ter inzage.

Omdat het een intergemeentelijke gebiedsontwikkeling betreft, wordt het voorontwerpbestemmingsplan en planMER tegelijkertijd zowel in de gemeente Assen als de gemeente Midden-Drenthe ter inzage gelegd.

Inleiding

De gemeente Assen werkt tezamen met de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe aan een bestemmingsplan voor de gebiedsontwikkeling Norgerbrug. Concreet gaat het o.a. om de afronding van de wijk Kloosterveen met daarbij een goede overgang van de stad naar het landschap en aanpassing van het tracé N371 en N373 waardoor ruimte ontstaat voor upgrading en versterking van het buurtschap Norgerbrug.

Het gebied Kloosterveen III is als prioritaire locatie voor de ontwikkeling van woningbouw in beeld gekomen bij het opstellen van de Structuurvisie en planMER Stadsrandzone Assen. In het kader van deze visie zijn zoekgebieden gedefinieerd voor toekomstige woon- en werklocaties in de stadsrandzone van Assen. Met de vaststelling van de Structuurvisie door de gemeenteraad in november 2008 zijn de voorkeurslocaties vastgelegd. Kloosterveen III is daarbij genoemd als ontwikkelingslocatie voor woningbouw.

De gebiedsontwikkeling is voorzien in de nabijheid van een Natura2000-gebied en significante effecten op dit gebied kunnen niet op voorhand worden uitgesloten. Daarom is een plan-m.e.r. procedure verplicht op grond van artikel 7.2a Wet milieubeheer.

Begrenzing en inhoud bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de noordkant van ons grondgebied ter hoogte van de Drentsche Hoofdvaart. Het plangebied wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Assen in het noorden, de agrarische gronden ten oosten en westen van de Drentsche hoofdvaart en in het zuiden door Bovensmilde.

Het bestemmingsplan Norgerbrug e.o. vormt het kader voor de omlegging van de N373 en verdubbeling van de N371. Enkele in het plangebied aanwezige woningen blijven gehandhaafd.

Het planMER vormt de milieutechnische input voor het bestemmingsplan en beschrijft op welke wijze de milieubelangen zijn meegewogen. Het planMER is gekoppeld aan het voorontwerpbestemmingsplan Norgerbrug e.o.

Inzage

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro en de inspraakverordening ‘Midden-Drenthe 2006’ wordt hier gemeld, dat het voorontwerpbestemmingsplan en het planMER met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 17 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het voorontwerpbestemmingsplan en het planMER en de eventueel hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ → ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Inspraak

Gedurende de periode van inzage, heeft eenieder de gelegenheid om een inspraakreactie kenbaar te maken op het voorontwerpbestemmingsplan. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Hiervoor kunt u ook gebruik maken van het inspraakformulier. Maakt u voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie/zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt. Onafhankelijke instanties hebben tijdens de termijn van inzage de gelegenheid om advies uitbrengen over het voorontwerpbestemmingsplan.

Met betrekking tot het planMER kunnen zienswijzen worden ingediend. Deze reacties moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA Beilen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Bestemmingsplanprocedure

De binnengekomen inspraakreacties ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan worden, voorzover mogelijk, betrokken bij de verdere planvorming. De inspraakreacties (en de verwerking hiervan) zullen worden opgenomen in het op te stellen ontwerpbestemmingsplan.

Milieueffectrapportage

De binnengekomen zienswijzen ten aanzien van het planMER worden gebundeld en toegestuurd aan de Commissie voor de m.e.r. De Commissie brengt advies uit over het MER en betrekt daarbij de ingediende zienswijzen. Mede op basis van het advies neemt de gemeenteraad een besluit omtrent het MER (planMER).

Informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met mevrouw H. Teijemavan de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl

Naar boven