Voornemen en voorontwerp bestemmingsplan ‘Fort Vuren’ te Vuren

Voorbereiding bestemmingsplan

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Lingewaal bekend dat zij een bestemmingsplan willen voorbereiden voor ‘Fort Vuren’ te Vuren.

Geen zienswijzen mogelijk omtrent voornemen tot voorbereiding bestemmingsplan

Overeenkomstig artikel 1.3.1., lid 2, Bro melden wij dat wij geen gelegenheid bieden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat wij de betrokken onafhankelijke instanties niet in de gelegenheid stellen advies uit te brengen over dit voornemen.

Aanleiding en doelstelling bestemmingsplan

Het plangebied wordt gevormd door het forteiland en de omliggende fortgracht en is gelegen aan de Waaldijk 29 te Vuren ten westen van de kern Vuren aan de Waal.

Volgens het geldende bestemmingsplan ‘Waaldijk Vuren, 1e herziening’, heeft het betreffend plangebied de bestemming ‘Beschermd natuurgebied met subbestemming defensiedoeleinden (bNd)’. De door de initiatiefnemers gewenste ontwikkeling is op grond van deze bestemming formeel niet mogelijk. Deze ontwikkeling betreft een recreatieve en educatieve bestemming in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. (restaurant, erfgoedlogies, kleinschalig kamperen, exposities, presentaties en feesten).

Terinzagelegging

In het kader van het bestemmingsplan zal een voorontwerpbestemmingsplan vanaf donderdag

20 januari 2011 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Lingewaal, Raadhuisplein 3 te Asperen.

Daarnaast kunt u via de internetsite (www.lingewaal.nl → actueel → bestemmingsplannen → plannen in procedure) kennisnemen van het voorontwerpbestemmingsplan. Tevens op de volgende site: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.BpFortVuren-VO01

Inspraak

Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerp kan eenieder eeninspraakreactie bij ons college indienen, postbus 1014, 4147 ZG Asperen. De inspraakreactie dient te volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de motivering van uw inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Degene die mondeling een inspraakreactie wil indienen, kan hiervoor een afspraak maken.

Onze voorkeur gaat echter uit naar een schriftelijke inspraakreactie.

Voor informatie over het voorontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge

Inspraakreactie, kunt u contact opnemen met de heer L.A.A. van Galen van de afdeling Juridische Zaken, Ontwikkeling en Beheer (J.O.B.) via telefoonnummer 0345 63 40 19. E-mailen kan naar b.vangalen@lingewaal.nl.

Naar boven